.

Korang Klik..saya akan Klik balik..just inform me K

Tuesday, June 18, 2013

Tukang Urut - Kg Enam Kaki, Beranang,Selangor

Salam dan selamat sejahtera diary....


Dah lama tak bercoret2 ni...ok lah sekarang nak coret2 sikit pasal tukang urut..

Seperti yang maklum, suez ni jatuh dari parachute..gatai nak try..tp best at least ada lah rasa boleh terbang lagu mana...


 ready untuk terbang....


Uuuuu terbang....
Berjaya.....nun di langit....
 syokkk.......tapi time landing....


bedebuk macam nangka....kaki plak sakit..memang tak boleh jalan...rupa2nya dan crack....hah berbalut lah ...dari Resort, p Hospital kat Pulau ...naik Ambulance Boat dan naik ambulance....oh merasa lah duk dalam ambulance camner...

 duk kerusi roda....

ni kat hospital di perak...


dah selamt di cement lepas beberapa jam di dalam kecemasan...dapat MC 2 week...punyer lah berat benda alah ni...pastu kitaorang balik KL, follow up di KPJ Selangor , dekat seksyen 20 Shah alam..So, bertongkat lah suez untuk 3-4 minggu...
buka cement semua....agak cepat buka cement sebab aku tak tahan gatal dan berat yang sebab dan kaki cepat lenguh...seminggu g buka...dan KPJ sambung MC sampai akhir June..so aku diberi cuti dari 25/5  sampai 28/6..lama tak MC? lama ooo...tapi aku ni biasa lah..tak betah duk umah...aku pi aja office...baguskan pekerja macam aku ni..tapi selang seli lah..pergi tak pergi..bila bengkak naik, aku x pergi..surut sikit aku pergi lagi..p office ngan tongkat , semua orang kat buiding macam sympati ajer ngan cacat macam aku ni..
so dah masuk hampir 3 minggu ni..aku amik keputusan nak try traditional..mula2 jumpa satu pak cik indonesia..dia pakai siram air..nampak tak kesan sangat..pastu ada orang kata pakcik kat beranang hebat..so kami pergi...

tu dia, kampung Enam Kaki, Beranang...rumah pak cik ni klu nak kenal..ada tayar sebagai pagar dia..2 biji..dan rumah kat sini...cantikkkkkkk oooo...


ni lah rumah dia..ni gambar kali kedua kami pergi..kaki dah boleh pijak lepas urut yg pertama...HEBAT kan..kali pertama pergi ..bertongkat, kali kedua tak pakai tongkat dah boleh dah sebab kaki kuat sikit..lagi sekali kami kena pergi minggu depan...paling kurang 3 kali kena pergi...
.








So , sesiapa nak berurut klu ada patah, retak..tak sedap badan..boleh lah pergi kampung Jalan Enam Kaki..klu tak silap..dia aja tukang urut kat situ...


Bayaran...rm50 sekali pergi...sekian...

Sunday, June 9, 2013

Kenapa Suez menyepi????

Assalamualaikum............

Dah berhabuk bersawang blo Suez ni...apa nak jadi ni cik Suez?????? main main nih...lempang baru tau..

aish...bukan tak rindu nak menulis...tapi kebusyian...amboi ada ker kamus kebusyian?.....kesibukkan ok.... maklum lah macam2 benda jadi kebelakangan ni.......sampai tertinggal diari online kesayang Suez ni..

Ok cerita terbaru...

Zara dh 8 bulan sekarang...cepat berjalan..makin comel dan kegemaran ramai....

Eryna...dah 4 tahun...tip top tip top dah nak sekolah tahun depan....

Suez....makn bambam sikit...kaki retak so cuti lah sebulan la ni..sampai hujung bulan 6....kesnya? jatuh payung terjun masa bercuti di Pangkor...Gatai nak terbang nak wat camner kan...







presenting our Zara.....