.

Korang Klik..saya akan Klik balik..just inform me K

Friday, September 30, 2011

Derita Seorang Gadis

As-salam semua dan apa kabar? baik2 kah...al maklum lah dah habis zaman raya ni....dah tak der open2 lagi ok..semua close door...hahaha...Kat sini, suez nak mintak pendapat kawan2....tolong nasihatkan....

Seorang Gadis, yang sudah matang untuk mendirikan rumah tangga...bersedia menjadi seorang isteri kepada kekasih hati dan lelaki yang yakin, mampu memberi kebahagiaan dan kasih sayang padanya...menjaganya....dan mencintai setulus hatinya....Walau musim perkenalan belum lama, namun dia percaya jejaka itulah yang bakal membimbingnya kelak....




Namun,

Ibu..tidak mengizinkan..alasan ibu...dia lelaki sudah berumur..Ya, jarang umur agak jauh,mungkin dalam 10 tahun - 15 tahun....tidak jujur...mungkin duda atau suami pada seseorang dek kerana umurnya yang sudah hampir 40-an...dan yang paling si Ibu marah, lelaki itu seoalah2 membohongi si anak dan dirinya dengan mengatakan..dirinya berkemampuan, punya harta dan asset, namun bila disuruh kahwin, perlukan pinjaman dari pihak ketiga....itu yang membuatkan si Ibu marah...

Dan si anak sangat mengharapkan dia bersatu bersama kekasih hati, ingin kan kehidupan yang jauh dari kekangan Ibu...dimintanya izin bapa, bapa izinkan...namun, si Ibu memberi amaran, jika berkahwin..kau bukan anakku.. si gadis memendam kata, beremdan air mata, antara cinta dan kebebasan atau ibu...

Kawan2...apa yang harus si gadis lakukan?

Wednesday, September 28, 2011

Geli Gelak Goli

As salam semua....

Lama saya tak update blog.

Hari ni kita tulis celoteh lawak ajer..
ni dapat dari email...

Seorang nenek datang menziarahi rumah cucu perempuannya yang baru berkahwin pada petang jumaat. Setelah membunyikan loceng, si nenek terkejut kerana mendapati cucu perempuannya yang membuka pintu tanpa seurat benangpun dibadannya. Belum sempat si nenek bertanya, si cucu berkata,

“saya sedang menunggu suami saya pulang dari berkerja!”.
“tapi kau telanjang !!!???” marah si nenek .
“ini BAJU CINTA saya” balas si cucu perempuannya
“BAJU CINTA ??” si nenek kehairanan
“ya, suami saya menyukainya, saya juga begitu senang MEMAKAInya. Saya harap nenek dapat balik dulu sebelum suami saya pulang kerana tentu suami saya nanti akan berasa malu melihat saya memakai BAJU CINTA ini di hadapan nenek” pinta si cucu perempuannya.

Si nenek faham kehendak cucunya. Dalam fikirannya mungkin itu cara terbaru si isteri melayan sang suami di petang jumaat ini. Di dalam perjalanan pulang si nenek mendapat idea. fikirnya dengan mengikut cara cucu perempuannya, sudah tentu dia dapat mengeratkan hubungannya dengan si atok yang sudah berumur. sesampai di rumah, si nenek tadi menanggalkan semua pakaiannya, mandi,berbedak dan memakai minyak wangi sewangi wanginya. kemudian si nenek tadi pun menunggu si atok pulang.

Berberapa ketika si atok tadi pulang, sebaik saja pintu di buka si atok mendapati si nenek berbogell kat depan pintu.

“kenapa dengan kau nie … buang tebiat???” marah si atok tadi.
“ini lah BAJU CINTA bang” kata si nenek tadi.
“BAJU CINTA???……kalau iye pun, iron la dulu baju tu”

P/s : rasa dah ramai dgr citer ni...

Friday, September 16, 2011

Bila aku mahu dimanja.....

As salam and Hi U olls...

Lama suez x update  blog, bercuti raya katakan....hihihi tak ader lah rayer sangat, biasa biasa ajer....Raya tahun ni, Suez balik kampung Suez dulu, Marang Terengganu...na...na...na...Ganu kiter...Tapi tak sempat nak pergi raya rumah kawan kawan sebab time limited kan, dengan pergi ker tempat yang jauh, dah bazir masa satu hari...tapi tak payah citer lah eh...buat semak post ajer....

Dari Terengganu, balik ke Kelantan, belah suami...

And cam biasa lah, habis raya...kerja pun bermula...aduyai...nak kata stress tak der lah sangat, cuma stress dengan masa....masa sangat mencemburui aku..chewahhh ayat, tak boleh blah...Banyak kerja, tapi masa limited....

So, sekarang terpikir nak tunggu gaji, nak manjakan diri...al-maklum lah, raya bermakna duit kering...habih licing orang ganu kata....Terpikir nak pergi Spa lah...relex satu hari...bila lagi nak meng rewardkan diri dengan duit hasil kerja kita kan....ooo mesti best diuut dan dilayan macam ratu satu hari kan....mmmm sedap nya...aduiii....berangan sudah......




gambar: pak cik google

Teringin nya nak ader orang urut cam tu.....tak per, tunggu akhir bulan...aku ku cari pakej Spa ni...oooo dekat MilkA deal kan selalu ade ek offer cam gini...ok, aku terjah nanti...


p/s : Klu mr husband baca, harap beri kerjasama...chewah....hney nak g Spa, jaga baby jap...kuang kuang kuang......pls222222.....