.

Korang Klik..saya akan Klik balik..just inform me K

Saturday, May 28, 2011

Great Move from my Baby..28/05/2011

Yes..Eryna..telah membanggakan aku...kenapa..
*
*
*
*
*
Simanjaku Dhya Nur Eryna..Umur 1thn 8 Bulan sudah pandai buka seluar...buang pamper sendiri lepas tu pakai balik seluar sendiri... aku yang nak tegur kenapa buka pampers..terus tak jadi sebab bangga dia pakai balik seluar sendiri..Ya Allah..aku syukur kerana memperolehi anak yang sihat dan cepat belajar....
*
*
*
mummy bangga dengan kamu anakku...Muamuammmuaamhhhhhhhhhhhhh.....5 place kiss as usual we do..left chick, right chick, mouth, nose and forehead..Luv u Dear...Eryna...

SomTam..Slurppppp


Som Tam....mmmm sedap giler...lama tak makan som tam...semalam dapat makan..setelah aku rasa hampir 2 tahun tak makan....aku balik kerja..tetiba rasa nak makan..mmm apa lagi..pi sungai besi r...sebab kat situ som tam dia memang sedap giler....banyak pulak tu..memang habis r aku sapu kecuali udang..aku kureng sikit gemar udang kering ni..kalau letak udang fresh...memang habis aku sapu...

Teringin nak makan lagi....bila lah pulak ek boleh pergi..maklum r..jauh...

Friday, May 27, 2011

A piece of.....

Not much I ask..only a little bit respect for me..that it...It not a big demand , i just a piece of help..piece of respect..and piece of love for me..no doubt to say, i am not a good once like u deserve to get but i try with all my power and my life to serve as your wife. Therefore please treat me as wife,,not as slave..

I'm also helping u to make our life more stable..I'm also working same with u, and of course I'm also tired.. Frankly speaking, I hate the way u treat me..but I can't say I hate u because u are a man that i choose to be my partner.

Maybe I failed to be someone who u want me to be..may b I'm not good enough..that y i said, if u wanna marry again..i give u..the freedom..

I cannot say to much..i don't want waste my tear..let fear get closer..just I want a piece of respect..with a piece of help...

Apologies if u read this and it hurt u,,.because this only place i can share..i don't have any one to share..forgive me.

Thursday, May 26, 2011

Ohh Jack Sparrow..I really like u..Movie: Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides’

Oh..nak cakap..saya suka filem ini...the best...Ada aksi, lawak..suspense and sesuatu yang baru...
Movie kali ni mengisah kan pencarian Telaga Awet Muda..(legendary Fountain of Youth)..Ya macam2 perjalanan dan lawak yang ada..dan ada BlackBeard, Blackbeard ni lah yang paksa Jack cari Telaga Awet Muda sebab anak Blackbeard adalah Angelica..yang nak kat Jack dulu...                      

 Antara aksi yang ada...

Pastu Filem ni jugak ada part best..ikan duyung..tapi versi cantik dan ganas..nak tahu..p tengok ok..

adios/...

Tuesday, May 24, 2011

Puting Susu Luka...ada darah?

Mmmm ini lah masalah yang aku hadapi sekarang...puting susu aku luka dah..penangan anak tersayang..nak kata gigit tak der lah pulak..kuat sangat mengepah nya....kalau hari minggu lagi lah...kuat menyusu...susu botol langsung tak pandang...mengamuk tergolek2 pun..tetap akan tunggu mummy buka baju..dah mummy tengok kesian..buka lah baju..bagi jugak even sakit..rasa cam fobia pun ada...anak aku ni Si Eryna dah setahun 8bulan..

mula2 kena belah kiri...dah luka dan pedih..aku bg banyak belah kanan banyak kali...sekarang belah kanan macam melecet..siapa ada air nanah lagi...aduh..sakit? memang tak payah nak citer r...hanya aku dan Allah sahaja yang tahu..sakit ..takut..seriau..semua ada..anak aku ni pulak..yang kita cakap sakit dan darah tu lah yang dia nak...sampai mengamuk2...kiat bukan tak nak bagi..kalau dah ada air dalam tu..risau lah..kan ada kuman ker..air tu bukan susu..dia ada sebab puting aku jadi mengelembung macam ...ha macam tangan kita bila kena air panas..mengelembung macam tu lah...aku picit buang air nanah tu dulu..aku bagi jugak lah lepas basuh..dah mengamuk nak jugak..ada satu hari..aku letak sirap sebab dah tak tahan sakit..tambah takut nak bagi sebab sakit kan bila dia hisap..marah anak aku...sampai satu hari tak tidur..buat susu botol..langsung tak minum..dua botol aku buang saje..bazir..

kalau ibu2 ada nasihat atau cara nak elak puting luka..tolong lah nasihat saya...tq.

Monday, May 23, 2011

Yeah..Impian Ku tercapai!!!

Ding ding ding...gaya katak bawak motor tu...hihihi..suka2...
Kenapa aku suka..sebab

sebab
*
*
*
*
*
*
sebab
*
*
*
*
*
*
*
*
*

aku dah berjaya beli satu percutian masa pergi travel fair kat PWTC hari sabtu baru ni..

best tu..kemana aku nak pergi dan bila..tunggu.....

Thank to my prend FARAH Hisham sebab bagi tau ada matta fair...

bagi detail sikit ,
* pakej berbaloi..
*3D2N
*kreta FREE sepanjang kat sana
*dapat tiket cable &%^(( FREE
*apa lagi..rahsia lor...
* Boleh pergi bila2 ajer dalam masa setahun...

Mungkin aku akan pergi bila eryna dah boleh bercakap..baru syiok...mesti banyak dia tanya itu ini kan..mmm tak sabar nak tunggu Eryna leh bercakap....sekarang cakap jugak..tapi ma..maa..maa.. ajer...

Percutian Family yang aku Impikan

Sambil layan citer hujung Minggu kat Astro Warna,  citer tajuk RV (Family with bz dad and fun journey)...aku pun berangan..aduh bestnya kalau aku leh beercuti macam ni bersama Suami dan Puteri aku , Eryna..lama tak bercuti..last bercuti masa Eryna umur 5 bulan..P melaka dan Port dickson..

Dan aku plan nak bercuti lah..bila.?..entah lah...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Tunggu ajer masa nya..boleh bawak Eryna jalan2...

Friday, May 20, 2011

Kisah Ibu Rafidah..Pengorbanan Yang Tiada Ganti

Hari ni baca paper Kosmo..ada kisah Allahyarhamah Ibu Rafidah Ismail..jururawat dari Kuala Krai..sayu hati baca kisah dia..pengorbanan beliau menyelamat kan anak..itu lah kasih ibu..kasih ibu sehingga boleh mematahkan besi tingkap..Ya Allah..mungkin itulah bantuan dari Allah sehingga beliau mampu membengkokkan besi tingkap untuk menyelamatkan 3 anak..Ya Allah..besarnya pengorbanan seorang ibu...

Jiran beliau kata dia nampak api sambar badan dan rambut dari belakang..Ya Allah..tak boleh nak bayangkan..sungguh tragis tragedi tu..apa lagi anak2 bila ingat ibu mereka..Kejadian tu..ia satu trauma yang mungkin tak boleh lupa kan...dan bapa dan adik Allahyarham dengar jeritan beliau..Ya Allah..tempat kan beliau bersama orang2 terpilih..Amin

Semoga Allah mencucuri rahmat pada Allahyarham..kejadian tu berlaku hari Jumaat ..penghulu segala hari..dan dalam kejadian tu..Al-Quran dan kain ela untuk hari raya anak beliau tak terbakar..mungkin itu kenangan yang Allah nak bagi untuk anak2 beliau..Sesungguhnya..DariNya kita datang, kepadaNya jua kita kembali..


Sesiapa yang rasa konfius lagi berita ni/kisah ni..leh tengok sini Jeritan Sayu Ibu sebelum rentung dan kasih Rafidah ke hujung Nyawa

Bila Kak Yong Datang Review..Bangga Mak..

Entry Happy hari ini..sebab..Kak Yong review blog saya dan bagi komen berguna untuk saya improve blog saya...saya nak jerit SUKAAAAAAAAAAA...... Kak yong, terima kasih sesangat...saya akan improve saya punyer blog...saya akan ikut nasihat kak yong.. banyak lagi yang nak kena belajar ni..

Ini komen kak yong :-


1 ) sila semak ranking alexa blog anda di alexa.com, raking ni anda boleh improve tau.. dan jangan lupa claim ur site di alexa.com juga   --- akan ku fahami apa itu alexa ni


2 ) template blog anda tidak mesra SEO.. sila baca n3 ini >> Kenapa blog moms @ ibu-ibu perlu mesra SEO -- saya pun ibu, jadi saya BOLEH..semangat ni..


3 ) layout blog : sebaiknya letakkan kedua2 sidebar di belah kanan (merujuk arah tangan yer), sebab search engine akan mula kan carian dari belah kiri.. dan searcch engine tak boleh ‘baca’ sidebar yer.. -- sekarng jugak saya tukar..hihihi


4) background blog tu macam hanging jer.. apsal yer jadi camtu??? -- yang ni tak reti lah. , nanti saya search tutorial..


5) bloglist pulak >> elok pamirkan 10 jer.. jadi, tidak lah sidebar panjang melurut. -- ini kena belajar jugak...


6) blog anda berat yer.. sebab lebih 200Kb… sila kurangkan bilangan post dari 7 ke 3 @ 4 sahaja. the less the better.. -- saya boleh tukar ini..yang no tahu kot...


7) iklan nuffnang untuk leader board tu, dah salah tempat.. sepatutnya di atas header, bukannya di footer blog… sila semak balik tutorial untuk tampal kod ads nuffnang .. oppsss, teruk saya kan..saya akan buat...

Kak Yong i luv u...terima kasih....

*
*
*
*
*
*

kakyong lagi sekali...saya sukaaaaa...

Selamat Hari Guru..hihihihi

Thursday, May 19, 2011

Aku bukan nak Mencarut...

Entry ni aku buat sebab timbul rasa meluat dengan seseorang yang aku kenal...nak tulis pun serba salah tapi kalau tak tulis, aku nak lepas kat sapa geram ni..sini jer tempat aku luah...mmm bukan aku nak bz body, tapi kalau dah terpampang tu...sikit2 lama2 jadi bukit menyampah aku ni...mana tak, kamu memang jantan tak tahu dek untung...aduh kasar sangat ker bahasa aku ni..tapi itu hakikat kan..mengaku ajer lah..jangan ingat kau ada duit, senang2 wat perempuan tu macam baju...buang sesuka hati kamu ajer..yang pempuan tu pun sama, gedik...sedar lah wei , siapa dia...takkan nak tunggu wujud insan ketiga baru nak insaf cik kakak oii..tengok muka cam dah matured...tapi otak TARAKKKK...beng  beng...

Tapi aku tak salah ko jugak lah, mungkin ko tak tahu sikap sebenar buaya tu...kalau ko tahu tak der lah ko terhengeh2 kan..ko jangan lah pandang duit ajer dik non...ko tengok lah jugak kebuayaan dia...zaman sekarang lelaki ni mana leh percaya dik non...even suami pun kena syak jugak walaupun 1 percents...tak kantoi ngan kita, memang r kita kata dia baik..cuba kantoi..ha baru ko tahu langit tinggi ker tidak...pikir lah, setakat nak beg "pengadil" tu..kalau tak mampu, kumpul duit kan boleh beli..tak yah lah mengadaikan maruah sebab nak barang brended...

Cuba lah ko selidik dulu dia tu sapa..please lah..

Lagi satu, jaga lah imej bertudung tu..please lah..kan orang maki2 marah..tapi bagi aku mmg patut pun..
.
.
.
.
.
.
.

Lu pikir lah sendiri..

Yes..!!! No...!!! Yes..!!!...No..!!!

Ya,,ini lah persoalan dalam kepala aku hari..ya ..tidak,,ya...tidak...ohhh mana satu ni..hati aku lain..akal ku lain...Ya Allah bantu lah aku...mana satu pun aku tak pasti...
Mungkin aku harus memotivasi kan diri sendiri supaya menjadi lebih positive..lebih berfikiran terbuka...aku rasa cam down sangat ....,mmm kenapa kita selalu ada yang negative dalam diri? kenapa?
tak bolehkan hanya perkataan positive yang wujud kat dunia ni?
Mungkin aku harus lebih matang dalam menghadapi dugaan dan cabaran hidup...
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.


Tawakal itu ubat terbaik..amin..aku berserah dan mohon petunjuk dari Mu..Amin
                                        

Wednesday, May 18, 2011

Mengumpat aku eh...!! aku tahu

Hari luahan tak puas hati aku...agak2 r nk kata kat aku pun...macam lah ni zaman tak der teknologi...
dan salah ko terang2 tak jawab soalan aku, of course aku akan tanya selagi tak dapat jawapan...lain ler ko ada depan mata, leh aku tanya terus..
ooo pandai, tak puas hati ngan aku , ko g cakap bahasa ko kat boss aku..tak per2....ko tak tahu aku punyer maki enkau dalam bahasa ganu aku..
ko ingat kat internet tak der kamus Russia ker? aku leh cari lah apa ko tulis kat email tu walaupun huruf dia macam cacing kerawit yang berak tak lepas...

EEiii sakit hati aku...tak per2, nanti aku dah expert bahasa rusia..tengok lah engko...aku balas email ko dalam bahasa russia...baru ko tahu langit tinggi rendah...
.
.
.
.
.
.
.
.


ARgghhh tak puas hati aku...

                                              

Monday, May 16, 2011

Bila Bola jadi sebutan...tapi pengulas?

Wah..bab ni aku pun tak boleh wat aper...tak tahu nak komen lah...mmmm Bola boleh mengubah sikap serta program yang dirancang..bola boleh jadikan suasana sepi menjadi bising...boleh boleh membuatkan seseorang menangis...gelak tergolek2...frust yang sangat buruk, lagi buruk dari putus cinta..kecewa...dan tak kurang juga..ketawa sorang2...lagi lawak..ada aksi yang tak sedar..terlopong tunggu lalat masuk....

Malam ni semi final..Kelantan Vs Selangor dan Terengganu Vs Pahang..dan yang pasti tv akan jadi rebutan..dan ia sah milik lelaki termasuk suami ku ..TV tak lepas pandang sebab ada siaran langsung....dan aku...mmm disini menulis sebab aku tak minat sangat bola..Hajat dihati nak tengok cerita Juvana..namun tak per lah...Bola punya pasal...Harapan ku Daim menang pilihanraya House Captain...

Bercakap pasal bola ni, ada yang aku tak puas hati..sebab? kenapa pengulas selalu memberi ulasan yang berat sebelah? kenapa selalu cakap..ooo terlajak sikit..ooo jika dia bla2222...pandai ajer..cuba kamu yang p duduk kat padang tu dan main..tengok pandai tak? cakap dah lah berat sebelah..nama pemain pun kadang2 salah sebut..pastu selalu sokong satu team ajer..sepatutnya pengulas kena lah adil..tak kira lah itu team yang dia minat...mmm aku ni mmg tak minat bola tapi kadang2 telinga aku ni dengar ajer apa pengulas tu cakap..then aku dengar  dan lihat apa yang terjadi..nyata..komen dan ulasan dia berat sebelah.. Aku harap, pihak penyiaran tolong lah bagi nasihat sikit... pengadil tak leh ada sikap macam ni... peace no war..

Harap Kelantan Vs Terengganu di akhir..

Bila Isteri Bersuara

Ya..itu lah yang berlaku zaman sekarang ni..isteri2 sudah pandai bersuara..kenapa? sebab mereka sudah educated (terpelajar) dan mampu berdikari..Zaman sekarang dah tak sama dengan zaman nenek2 dan mak kita dulu..
zaman dulu,..isteri berada di rumah..suami ajer yang berusaha mencari rezeki untuk isteri dan anak2..dan si bapak pasti akan berusaha bersungguh2 untuk memmenuhi keperluan ahli keluarga yang ramai..

Zaman kini, kebanyakkan isteri berkerja dan mempunyai duit sendiri..kadangkala lebih berjaya dari suami...sebab tu lah wujub cerita MR Papa..sebab itu lah realiti..dan lelaki zaman sekarang, tak sama macam dulu..mereka hanya memikirkan lelaki dan suami...dan isteri aku pun bekerja juga...so no problem.. faham2 sendiri no problem tu apa k..

Namun, sebagai isteri, kita harus sedar...setinggi mana pangkat, darjat mahupun gaji.. kita tetap kena taat pada suami..

jika suami tak bagi keluar, tak boleh lah tu..tapi kalau dia kata ...ikut lah..apa makna?
jika suami kata tak boleh jumpa mak kita, tak boleh lah maknanya...jgn persoal kenapa.?
dan banyak lagi...dan

Buat lelaki , kamu mesti tahu tanggungjawab juga :-

-walaupun isteri bekerja, seorang suami WAJIB menanggung perbelanjaan nafkah zahir dan batin isteri..
-suami adalah ketua keluarga, kalau dh ketua tu..jelas lah bertanggungjawab pada semua..makan, minum, tempat tinggal, pakaian, dan segalanya lah..
-walau pun isteri bekerja, suami di ingatkan berusaha memenuhi keperluan isteri dan anak2...
- nak tahu lagi..boleh baca disini.. gugurkah tanggungjawab suami apabila isteri bekerja.

just for share...

Saturday, May 14, 2011

Aku jatuh cintan pada...Contengconteng Blog

Chewah..aku jatuh hati....kenapa aku jatuh hati? sebab ini blog pertama aku jumpa yang tak banyak tulisan dan post haya berdasarkan contengan nya pada sekeping kertas..yang ntah apa2 kertas dia guna..resit pun sempat lagi pergi conteng lat belakang...ooo memang creativo lah?

nak tahu blog apa..klik disini lah..contengconteng.com ...huhuhu blog ini pun masuk Digi Wwwow Awarrd..jom vote dia.....katanya vote setiap hari sekali wajib..hihihihi...suka2...semoga menang...

Kat maner aku jumpa blog ni? kadang kadang aku nampak kat .. pok Nang..  dan jugak kat kat digi website...gempak r dia leh masuk digi website..

  peveret mr Conteng...huwaahuwaahuwaa....