.

Korang Klik..saya akan Klik balik..just inform me K

Thursday, December 26, 2013

Apa best sgt ESP Shaklee ni?

Ni dia ...nak tahu kan secara ringlis dan padat nama ramai sgt giler ESP ni..


Apa macam?? Ada bran???

Friday, December 13, 2013

Tutup aurat ya kakak kakak



KaN anak solehah...pantang mummy atau kakak pakai tudung, diyer pun nak bertudung hah..tak kira lah baju 
pakai ker tak..

Moga2 sampai ker besor dik non...tutup aurat ya..jangan lah terpengaruh dengan dunia yang banyak dosa ni..huhuhu kesian kat dunia...bkn dunia yang berdosa...manusia yang buat dosa...

Terteleng2 haha ralit main kotak..


 Kami yang COMELL

Saturday, December 7, 2013

Jadikan anak kreative...berikan kebebasan..

Saya happy tengok anak2 sy aktif dan ceria...ada ajer akal tiap2 hari nak buat apa..

Nak nak si kakak, bila dah bosan, ada lah ide dia nak main...siap lah rumah macam kapal karang yer...

Biasa lah kan korang kalau umah bersepah kalau ada anak...kalau nak kemas jer..memang tertekan r anak2 tu.. 
Sebagai ibu, biarkan kreativiti anak

Jangan halang KREATIVITI mereka ya...

  • Omega guard (minyak ikan ) Shakleelengkap dgn 7 jenis asid lemak omega 3 yg perlu oleh badan iaitu DHA, EPA, HPA, ETA, SDA, DPA. Badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak perlu ni utk proses metabolisme,etc.. Jadi kena dapatkan dari sumber makanan dan suplemenT

Salam sayang
Su

Thursday, December 5, 2013

Risaukan cik zara

Semalam balik kerja zara nangis2..meleleh leleh air mata..sempat dgr kakak cakap dia kena bungkus masa tido...how come ? How come? Mana pekerja taska...hati ni rasa sedih..

Malam tadi tanya lagi sekali kakak eryna , adik kena bungkus macamana? Sebab zara asik menangis dan menetek tak nak lepas...hati ni macam asal plak budak ni jadik gini..

Aku pun tanya lagi eryna, asal adik ni? Camner dia kena bungkus..dia kena bungkus camni..nampak kaki dgn perut jer, kepala tak nampak..berpeluh2 adik tdo..

Aku dlm hati hati menyirap jer..tak jaga ker?

Kalau mati anak aku camner? Sapa nak jawab...ingat boleh ganti ker? Sorang jer tau zara yg mampu aku lahirkan..orang lain pun belum tentu boleh...

Wednesday, December 4, 2013

Bila tiada sokongan...impian makin lemah

Aku punyer impian yang besar...
Aku nak jaga anak2 aku sendiri..
Tapi apa daya jika orang yg tersekat tak beberapa percaya kebolehan kita..tambah plak financial akan jatuh menjunam jika aku tak kerja

Aku kuatkan semangat..aku active kan diri dengan shaklee...dan aku tahu kawan kawan aku akan sokong aku...terutama kate..sangat berterima kasih..ini lah orang kata..bangsa cina saling membantu tapi bangsa melayu saling menjatuh..kadang kadang benar kata kata tu....

Aku punya impian..aku nak buka taska 2015...taska yg ada cctv, taska yg parenta blh letak cctv atau camcoder mereka sendiri...

Namun,bila tiada sokongan..mampukah aku????

Thursday, November 28, 2013

Catitan Khas buat Cik Ta (rozita che wan)....

Dear Cik Ta

Harap Cik Ta sihat....Semalam saya tengok tv bersama anak sulong, 4 tahun..

Lepas tu ada iklan Walimatul urus cik ta bahagian satu yang tunjuk cik Ta tengok lukisan baju kawin yang kembang kat bawah tu , Zain pilih cincin dan macam2 lah....

Anak saya terngaga tengok cik Ta.

Tengok saya pun tak nganga macam tu...

tau tak apa dia cakap dekat  saya..

Mummy, Besarnya Tetek Cik Ta....Kenapa eh?

saya yang duk ralit tengok iklan pun ternganga...apa saya nak jawab???? suami saya si wan khaibir tu lagi lah..ketawa berdekah dekah...

Anak saya ni kalau tak jawab selagi tu lah dia duk Tanya...nasib lah malam tadi dia tak berterusan tanya nak jawapan..kalau dia nak jawapan lagu mana?

Apa saya nak jawab cik Ta...

Takkan saya nak menipu dia kata ada susu kat dalam , sedangkan  mak dia ni tak macam tu walaupun ada susu kat dalam.

Sekian luahan saya,


maaf lah kalau cik ta marah. Tahniah cik ta bakal bernikah ..


Dari peminat cik Ta
Puan Su




Special Giveaway Handmade Bag ct N honey.





 
http://cthoney.blogspot.com/2013/11/special-giveaway-handmade-bag-ct-n-honey.html
 
 
Syarat Utama
1.Sila buat satu entry bertajuk Special Giveaway Handmade Bag ct N honey.

2.Pastikan copy & paste syarat utama dan link gambar ke entry Special Giveaway Handmade Bag ct H honey ini.

3.Pergi ke laman web Handmade Bag ct N honey, jawab soalan dibawah dan hantar melalui 'CONTACT US' di laman web tersebut.

4.Soalannya
a) First Impression (pandangan pertama mengenai laman web Handmade Bag ct N honey)
b)Jika ada ingin membeli product Handmade Bag ct N honey adalah prosesnya senang dan faham caranya
c)Beri komen seikhlas hati untuk membaiki lagi kekurangan laman web ini.
5.Tinggalkan link entry yang telah dibuat dibahagian komen dibawah juga berikan alamat email anda.

Tuesday, November 12, 2013

VIVIX HARGA MURAHHHHHHHHHHHHH...NOVEMBER PROMOSI

Holaaa holaaaaaaaaaaaa.


Jualan gempak kembali..

Ramai yang cakap vivix mahal...tapi nak minum sangat2...........tapi tak mampu.....

Ini lah MAsanya.....




Kenapa VIVIX???????????

Vivix Shaklee adalah antara makanan tambahan terbaik dari Shaklee..menjadi pilihan mereka yang mementingkan kesihatan dan kecantikan..dan juga untuk awet muda.. ;)

Apakah sebenarnya Vivix ini?

  • Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.

  • Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

  • Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.


Revolusi Terbaru dari Shaklee

Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Bakal dipatenkan tidak lama lagi. Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee.

 
VIVIX merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi diabetes, arthritis, gout, dan macam-macam lagi. Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas.
Walaubagaimanapun, pengambilan Vivix adalah tidak dibenarkan untuk kanak-kanak, wanita hamil dan yang sedang menyusukan bayi kerana ia mengubah DNA.
"Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan. Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)," katanya. Menurut Carsten, Vivix berfungsi untuk melindungi dan memperbaiki sel DNA serta memberi kesan positif kepada genetik sekali gus mengurangkan sel penuaan. Katanya, Vivix kini menjadi perhatian pengguna di seluruh dunia disebabkan kebaikan kandungan selain melawan pelbagai jenis penyakit. Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat dan tumbuh-tumbuhan lain. Dengan hanya minum sesudu sehari, pengguna akan merasai perbezaannya. Minuman yang sesuai untuk lelaki dan wanita berusia 18 tahun ke atas itu juga boleh dijadikan masker pada wajah iaitu caranya dengan menyapu dan biarkan beberapa minit untuk dilihat hasilnya.”
 
 
Berminat : whatapps/ sms :  017 9800530
 
 
Harga MURAHHHHHHHHHHHHHHH

Wednesday, October 23, 2013

sepohon kayu,,,Saujana

Sepohon kayu daunnya rimbun
Lebat bunganya serta buahnya
Walaupun hidup seribu tahun
Kalau tak sembahyang apa gunanya
Walaupun hidup seribu tahun
Kalau tak sembahyang apa gunanya

Kami bekerja sehari-hari
Untuk belanja rumah sendiri
Supaya Allah menjadi sayang
Kami bekerja hatilah riang
Supaya Allah menjadi sayang
Kami bekerja hatilah riang

Kami sembahyang fardhu sembahyang
Sunat pun ada bukan sebarang
Hidup di kubur yatim piatu
Tinggallah seorang dipukul dipalu
Hidup di kubur yatim piatu
Tinggallah seorang dipukul dipalu

Dipukul dipalu sehari-hari
Barulah ia sedarkan diri
Hidup di dunia tiada bererti
Akhirat di sana sangatlah rugi
Hidup di dunia tiada bererti
Akhirat di sana sangatlah rugi


Friday, October 18, 2013

Anak Sihat....Mummy Happy!!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum dan..Salam Pagi hari Jumaat....

Lately ni..rasa senang hati....sebab anak2 sihat...ceria....berselera makan....tak ada apa lagi yang lebih menyenang kan hati selain melihat mereka gembira.....ya lah..suez ni kerja menimbun2....nak cuti bukan senang...bila sakit...kita pun sakit lah sebab kena jaga depa dan otak duk pikir apa yang office menunggu.....kadang2 demam sikit2 suez hantar ajer...maklum lah...kerja dengan orang......
pastu kesian tengok anak...asyik kena sumbat denagn Ubat/Drug jer kan...tak kan dan membesar dengan usaha drug ajer.....


mmmmmmmmmmm....


So , dengan senang hati nak share gambar terbaru zara yang makin ceria dan sihat.....Selepas consume NUTRIFERON..(boleh baca sini : kenali-nutriferon-shaklee )...

 Yea...saya makan NUTRIFERON untuk kuatkan imun............nak tau lebih lanjut...call SUEZ ya...
0193246244


Note : Kalu berminat nak berbisnes dengan hanya modal RM75.00 , hubungi Suez....

Tuesday, October 15, 2013

Suprise Malam Raya EidulAdha...2013.........

Nak kongsi kegembiraan Sempena Malam Raya Haji 2013..14 August 2013..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ZARA boleh JALAN.......yeehaaaaaaaaaaaaaaaaaa..............Happy tu mummy.........OFCOURSE ZARA pun Happy...........Kakak lagi Happyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy sebab kawan dia boleh jalan dah,,,,,,,,,,,,,,

Video kejayaan zara....hehehe...
video



Monday, October 14, 2013

Busy Bosy pasal CIK TA dgn Zain sikit eh...



Ni Gambar dari Picasa Cik Madu Lebah..CT HONEY BLOG

YEA CIK TA TUNANG...Giler tumpang Happy walaupun bukan sedara aku...



Hah apa macam...Gempak giler Baju..


Kalau Kawin tak tau ler baju segempak mana..Ni tak dak Bahu...kawin tutp bahu tau Cik Ta...

Friday, October 11, 2013

KID'S PARADISE , MINES....happening PLACE for CHILD

hari ni Entry Bergambar jer Yoooo......Biar gambar bercerita tentang seronoknya pergi Syurga Si Anak...hahahaha






































ha Mak Mak...Bapak Bapak....memang anak korang akan lintang pukang lag EXCITED nak main semua....huhuhu



P/S : Mak Apak pun sonok aih.......