.

Korang Klik..saya akan Klik balik..just inform me K

Sunday, September 26, 2010

DiGi iPhone 4 Play

Ia adalah tentang application yang saya sangat suka iaitu..

education.. , dimana ia banyak aplikasi untuk si kecil dan juga untuk saya..

Didalam "tab" aplikasi "education, pelbagai jenis aplikasi pendidikan boleh di muat turun di sini, sama ada untuk sikecil, kanak kanak dan juga dewasa..saya selalu memuat turun aplikasi pelajaran untuk si kecil saya seperti, learning ABC melalui flash card, Baa Baa Black Ship Song dan macam-macam lagi..dengan adanya bantuan Iphone dan DIGI, saya boleh membantu perkembangan anak saya dalam menghadapi cabaran masa kini..

Aplikasi pembelajaran untuk saya pula adalah mempelajari bahasa asing seperti Mandarin, Germany dan tak lupa juga, iPhone juga menyediakan Dictionary, iaitu kamus..wah sungguh menakjubkan dengan iPhone..





Setelah melanggan DIGi, saya tak perlu top up lagi, saya boleh melayari internet dan memuat turun serta mengemaskini semua aplikasi saya dengan mudah..TERIMA KASIH iPHONE dan DIGI..LUV U BOTH...

Thank you to Nuffnang juga kerana memnyediakan penyertaan dan peraduan begini..

http://www.nuffnang.com.my/blog/2010/09/24/digi-iphone-4-the-win/

Thank you,
su

Saturday, September 25, 2010

Drama : Baju Baru di Pagi Raya lakonan lisdawati

Semalam aku tengok drama ni, kalau tak silap " Baju Baru di Hari Raya" ataupun "Baju Baru di pagi Raya"..lakonan Lisdawati, fauzi dan Hero Malaya, siapa lagi kalau bukan ....hah teka sendiri..aku tak nak citer hal org lain, yang aku citer lakonan Lisdawati..memang menyentuh hati aku..sampai aku nangis tau tengok citer ni..Dengan ketabahan dia nak sara anak2 dia, ditambah dengan kedegilan Sarah (anak kedua) yang asyik nak baju raya tanpa memikirkan kesusahan hiup yang dilalui..Bagi Sarah, malu tak dapat baju raya lagi penting dari mengerti kesusahan hidup yang dilalui..biasalah..budak yang dah pandai berkawan, aper kawan ader..dia mesti nak jugak..dan last citer, Lisdawati meninggal..sungguh sedih..

Kisah ni mengingatkan aku tentang kehidupan aku jugak..dulu masa mak ngan ayah bercerai..macam tu lah mak kerja nak besarkan aku adik beradik..macam2 kerja mak buat..nak tanggung kami..Ayah? huhu langsung tak amik tahu hal anak2..nafkah pun tak pernah bagi walau satu sen..apatah lagi nak menjaga adik2..waktu tu semua adik2 beradik kami 5 org duk ngn mak, cuma sorg duk ngn ayah..adik aku yang kedua dah kawin..memang mak kerja nak sara kami..sebab tu aku nak kerja cepat2 lps habis blaja..pastu aku terus ajak suami aku kawin sebab aku tak nak mak risaukan aku di perantauan..masa tu mak duk johor, aku kat KL.

bila mak pindah terengganu, kehidupan lagi susah..paham2 lah..terengganu bukan ader kera..lagipun nak bergerak pun susah..mak cuma kerja susun bata..dapat rm 20 satu hari..dengan rm20 tu lah mak beli makanan harian nak sara adik2 aku lagi 4 org..aku cuma bagi yang termampu sbb aku punya gaji tak besar..nasib baik mak dapat duit kebajikan masyarakat..yang aku bangga dengan mak , mak tak pernah berhutang nak duit..dia rela makan apa yang ader dari berhutang..aku bangga dengan mak aku..dan sekarang mak cuma jaga 2 adik aku..sebab dari 4 yang tinggal tu, sorg adik dah kerja, yg lagi satu masih blaja di bawah tangungan aku..tapi yang paling kesian adalah adik lelaki yang duduk ngn ayah aku..baru 14 tahun dah tak sekolah,,dah kerja umah batu...ape lah nasib dia, nak amik duk ngn aku, aku takut tak boleh nak control dia..

ape2 pun, kat sini aku nak ucapkan tahniah kepada penulis skrip dan pengarah sebab mengingat kan aku pada kisah lampau aku..sekarang mak aku dah bahagia dengan suami baru dan juga anak baru..tahniah mak..luv u mum..

i-love-u-contest-jom-join



saLam semua..saya pun nak gak Join contest cik asrah..aku nak cakaP kat sini..I LOVE U MY HUSBAND..BIAR SEMUA TAHU YANG AKU SANGAT MENCINTAI DIRI MU..kerana diri Mu sangat berharga..macam iklan plak..yer la..bayangkan, kalau tak der suamu aku ni, macam mana aku nak dapat bb comel macam ERYNA tu, mummy pun sayang kamu ERYNA..aku rasa sangat bertuah sebab dapat memiliki husband yang penyayang dan memahami aku..aku ni bukan perfect pun..masak pun tak reti..kadang kadang aku malu ngn suamuIaku, Dia yang selalu masakkan untuk kami sekeluarga..sampai kan bubur untuk anak pun dia masak..sedap plak tu..sempena Hari lahir dia ni, aku skali lagi nak cakap ..I LOVE U SO MUCH..MUAHHHH...

oleh sebab banner tak leh nak letak..saya masukkan link ya..klik ajer ini.. http://mizzfrogycute.blogspot.com/2010/08/i-love-u-contest-jom-join.html

tag : http://ctzueirah.blogspot.com/
http://cikepal06.blogspot.com/
http://teacherzai.blogspot.com/

Friday, September 24, 2010

DiGi iPhone 4 Me



why I want an iPhone 4 :

-->because it's "the world’s thinnest smartphone"..mmm luv it so much.., believe it, it's just 9.3 millimeters thin.awesome

-->the camera PLUS LED? I BELIEVED it can captures beautiful images even in low-light settings

--> Video call..this is the BIG differences between normal Iphone3GS..

---> this is a smart ever phone i really want it..the product features very adorable..we can see it from how long the designers create it..almost 3 years..this show how smart this phone..

-->the smart A4 processor can helps browsing through the pages very fast and smooth , such as closing applications open applications and switching applications.

---> and i am a DIGI USER...

funny-pose-on-raya-contest



Nama : Dhya Nur eryna Binti Mohd Baihakie Asraf
Umur : 1 Tahun
Email : sueria_ni@yahoo.com

Gambat ni di rakan masa raya kedua..Eryna sangat Excited 1st time dapat pegang duit..so bila mummy mintak duit nak simpan, dia akan buat muka..sangat lucu kalau ingat balik..hahahaha..so sempena ader blog yang wat contest, saya nak join jugak..Tq to http://shadamina.blogspot.com/2010/09/funny-pose-on-raya-contest.html




Sunday, September 19, 2010

Baby Raya Baby Bergaya Contest





Sempena contest yang dianjurkan, mummy nak upload gambar Eryna sebab Eryna dah sampai umur 1 tahun masa Raya kedua dan harap My Eryna menang..so boleh dianggap sebagai special gift sempena 1st time join contest via blog..

Nama si Comel : Dhya Nur Eryna Binti Mohd Baihakie Asraf
Umur : 1 Tahun dah..
Lahir Pada : 11 September 2009 (Sama dengan Raya Kedua baru2 ni)
Email : sueria_ni@yahoo.com
Nama Mummy dia : Nor Suriani Muda ( Merangkap owner Blog..slam kenal ya)

Esok 20.11.2010

Esok dah start kerja..mmm bila dah lama cuti cam ni lah..penyakit M pun datang lah bertengek kat kepala..tak puas lagi lepak kt umah ngan buah hati..mmm aper nak buat..kerja tetap kerja...tapi kat kepala ni duk pikir lagi aper kerja aku esok..setakat mana aku kena sambung maklum lah sepanjang aku tak der, ader orang tolong take over kerja aku because kerja aku langsung tak leh tangguh..klu tangguh alamak nya company tak dapat duit ler...kalau tak der duit..GAJI aku pn TARAK...

Aku dah dapat bayangkan mesti kerja minggu ni penat sebab gaji mesti keluar paling lewat hari jumaat..yer r..dah 3 bulan aku lambat bank in gaji staff nasib baik diorang memahami dan Boss aku pun jenis memahami..

Aku pun dah pasang azam nak kerja dengan rajin dan blaja sebanyak mana ilmu dari company baru ni..kata orang kejar lah ilmu sampai ke negeri China dan aku pun nak kejar lah ilmu ni manatau rezeki aku dapat sampai ke Negeri China..yang penting dimana ader kemahuan disitu ader jalan..nak seribu daya, x nak seribu dalih..Minggu ni maybe kena OT lagi tapi tak per, aku memang dah sanggup nak balik lambat sejak di interbiu lagi..lagipun aku suka kerja kau sekarang..banyak yang dapat aku belajar..

LA LA LA KERJA LAH

Anakku dah SETahunnnn



ERyna..nama yang cukup bermakna buat aku dan suami..Dia adalah segala-galanya bagi kami..dimanja dan disanyangi semua..mummy sayang kamu anakku..tak sangka mummy berjaya besarkan kamu sampai umur setahun sekarang..membesar dengan penuh kasih sayang walaupun kadang2 kala kamu jatuh sakit tapi kami tetap bersabar dalam membesarkan kamu..


Mummy harap mummy dapat bagi semua bekalan untuk kamu baik dunia mahupun akhirat..mummy harap kamu menjadi anak yang baik dan menjadi penyejuk hati untuk mummy dan walid..maafkan mummy kerana tak buat majlis untuk mu kerana kita terlalu sibuk dan kamu mash belum mengerti apa2..nanti umur adik 2 tahun kita sambut besday yer..makan kek yer..doa mummy hanyalah kamu membesar dengan sempurna dan penuh rahmat dan dalam lindungan Allah..

Tiada harta yang mampu mummy beri cuma segunung kasih sayang sebagai mana mummy menyayangi Walid dan mencintai Walid seperti itu lah Cinta dan Sayang mummy untuk ERYna..