.

Korang Klik..saya akan Klik balik..just inform me K

Thursday, January 27, 2011

Aku mimpi bertemu singa

Aku nak cerita aper yang aku mimpi malam tadi waktu dalam kul 2-4..huh memang giler r..berpeluh-peluh aku, eryna yang tidur sebelah pun berpeluh sbb kepala dia bertempek ngn kepala aku.. bila terjaga ajer, berdebar jangan kata la...

Sebenarnya aku ni jarang brmimpi, klu mimpi pun bila aku nak extend tidur..maksud nyer dah terjaga time azan subuh,,,mata gatal nak pejam lagi..perang tidur orang Ganu kata..Lebih kurang cam ni r rupa singa aku jumpa tu..tapi ader seseorang dengan aku dan dia kena sambar di Singa sebab tak sempat nak selamatkan diri, aku sempat panjat pokok..tapi dia..seingat aku yang bersama aku adalah mok chek..sepupu ayah aku..dan sebaya dengan aku..tapi kenapa dia?dah lama aku tak balik kampung surau haji daud tu..


Bila terjaga ajer, aku terus amik iPhone aku search google..tafsir mimpi..dalam tafsir tu kata..
a) Tafsir Mimpi Singa


Berikut ini adalah tafsir mimpi / arti mimpi / makna mimpi mengenai "Singa":
Bermimpi melihat atau bertemu dengan singa. Artinya, akan mendapatkan kedudukan tinggi.
sumber : http://tafsirmimpi.org/singa.html

b) Singa


Merupakan simbol kemulian dan kehebatan. Ia memiliki deteminasi dan agresi pada orang lain.

Memimpikan seekor singa berarti anda memiliki ketakutan dengan karakter tersebut dan ini juga menjadi pertanda untuk mengontrol emosi dengan lebih baik.

Melihat seekor singa dalam mimpi berarti beberapa teman yang dimiliki kadang terlihat menakutkan

Diserang seekor singa: peringatan akan datangnya suatu bahaya.
sumber : http://rahasiamimpi.blogspot.com/2008/05/b.html

yang maner satu betul tak tau ler...harap2 ia sesuatu yang baik atau mungkin hanya mainan tidur.

Wednesday, January 19, 2011

it's hard to fill a cup that's already full

Yes..That what I mean..I try my best to be the best but people still think I can do more better..Then I felt so down and depress..That why stress come out and always be mine..like my BFF for ever..

And when I also said ...The emptiness you seek to fill is already full of what you hope to find...You angry..you wondering why..then curious happend..bring to unhappinest of other parties..at the End..You down and depressed.

DSCF1862.JPG (124775 bytes)

Tuesday, January 18, 2011

macam mana nak up kan nuffnang earning?

saya selalu ajer terpikir..macam mana nak dapat earning dari nuffnang? saya tak pandai..ader lah search2 kat ternet cara..practise tapi tak berkesan sangat..saya harap ader yang sudi ajar saya..saya memang sangat baru dalam berblogging ni..ini saya lakukan untuk isi masa lapang dan luahan perasaan..lebih kurang camtu lah..dulu saya ader blog jual baju budak.. mybabydressshop.. ni blognya.. http://mybabydressshop.blogspot.com/ tapi sebab terlalu buzy..tak der masa nak order stock baru...ni pun stock lama banyak lagii..kalau ader yang minat leh ajer email2 saya..

Actually macamana nak tunjukkan blog kita ni active di mata nuffnang?macamana earning dikira?what is glitter dan evangelist..tak berapa faham..sesiapa yang sudi expalin..ajar lah saya..tq

Monday, January 17, 2011

Klik Like

kepada kengkawan yang ader FB..Eryna telah dimasukkan dalam contest ni..harap undian "Like" kengkawan melayakkan Eryna saya menang..mula2 :-

a) klil "like" kat pagge ini..http://www.facebook.com/?ref=home#!/babymanjafansclub

b) pastu klik "like" kat gambar si comel saya ni.. http://www.facebook.com/?ref=home#!/babymanjafansclub

TQ semua

Sunday, January 16, 2011

bila suamiku masak siakap stim..sedap nyer..

tiada kata2..cuma gambar menceritakan segala...







fo recipi :-call my husband..013278951X..lopatike@yahoo.co.uk

Antara kehendak, kemahuan atau kepuasan..

Sekarang, aku macam berbelah bagi nak gunakan duit yang bakal aku dapat sebagai bonus ni utk aper..kadang-kadang aku rasa macam nak teruskan keinginan pergi melancong ke Sabah tapi bila dipikirkan kesihatan Eryna yang tak menentu macam kesian kat dia..kan jatuh sakit yang susah dia dan mak bapak dia ni jugak..memang satu keinginan yang besar nak naik kapal terbang..bila lagi nak rasa..tapi itu boleh ditunggu jika ajal aku masih panjang..


Tapi bila dipikirkan..aku nak tunaikan hajat aku tahun 2011 ni..nak Ipad atau pn samsung galaxy ni..kalau dapat salah satu ni..mesti best aku nak balas email or search internet..lagi besar, canggih dan berteknologi lah..tapi bila husband aku cakap aku dah ader iphone..semua leh wat kat iphone..betul jugak..wat aper aku nak membazirkan..mmm.aper leh wat..bila pikir betul jugak..bazir wat aper..iphone dah ader..
And penyelesaian yang aku pilih..mungkin aku wat sesuatu yang lebih berguna..antaranya..belikan insuran..labur unit trust...bayar kad kredit pun ok.beli mainan yang besar utk eryna..pastu beli perabot sikit utk rumah aku ni..kalau ader rezeki cari gelang mas satu ut anak dara aku ni..tapi rasa2 harga emas mahal sekarang ni..itu lahi bagus kan..ok..settle..