.

Korang Klik..saya akan Klik balik..just inform me K

Friday, December 23, 2011

Ramli MS Beli Rumah Akhirnya..... 10 Tahun Tinggal Di Hotel

Bayangkan...

Klu hotel budget pun paling murah 80hinggit satu malam...tapi tak mungkin beliau tinggal di hotel bajet...kaya giler....


Sekarang beliau dah nak pindah rumah baru.....

siapa beliau? ni dia....





note ; suez perasan di ni kalau jadi juri...tak pernah cakap assalamualaikum.....just saya : salam..


aper2 jer lah yer semua...selamat bercuti nanti

Tuesday, December 20, 2011

Korea Utara Di Persimpangan

Pemimpin Korea Utara Kim Jong-il meninggal dunia pada 8:30 am Sabtu, Media rasmi North Korea melaporkan pada Isnin, 15 days short of his father's centenary year, apabila beliau telah berikrar untuk membuat Utara "negara yang makmur dan berkuasa."
 -berita penuh disini http://english.chosun.com/site/data/html_dir/2011/12/20/2011122000724.html

Agak2 apa pulak kata Korea Selatan dan pemimpin dunia yang lain yer? mesti pertingkatkan keselamatan....

King Jung Un akan mengambil tapuk pemerintahan selepas kematian Kim Jong Il

Kim Jong Il bersama anaknya Kim Jong Un (bakal penganti)

Cuma yang akan menentukan hala tuju Korea Utara adalah anaknya, Jong Un...sama ada teruskan tradisi atau melakukan perubahan.....






Sunday, December 18, 2011

Kenapa aku lama menyepi????/

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.....

Dah lama suez tak mengupdate blog ni..dan naik sarang spiderman dah....suez sibuk sangat sebab beberapa masalah dan kesibukan sejak akhir2 tahun ni:-

a) adik2 saya datang sini....datang melawat saya sekeluarga ke rumah tak seberapa ni....dapat lah lepaskan rindu...jadi suez amik lah kesempatan bawak pi jalan genting highland dan area KL.

b) Banyak report dan company nak kena uruskan.....termasuklah nak settlekan account untuk beberapa company yang dijaga.

c) Si comel saya demam dan batuk....dan  di sahkan ada pneumonia selepas kami buat Xray....nasib baik tak kena masuk ward.....kalau masuk ward, lagi kesian sebab kena cucuk sana sini....

d) Audit dah dekat...ader 2 company yang dijaga akan di audit selepas December. Nasib baik yang lagi satu bulan June.Kalau tak mati suez.....

e) masa kerja untuk office terhad sebab kena ajar and jaga orang "R....." yang tak pandai berdikari.



dan banyak lagi lah.......semoga apa yang Suez buat dan hadapi sekarang akan mendatangkan kenikmatan untuk masa akan datang...amin...

Take care semua....