.

Korang Klik..saya akan Klik balik..just inform me K

Wednesday, November 30, 2011

ENTRY MELEKAT : 1st Giveaway : SuezDairy

Hi all....salam Jumaat lagi...

Hari ni terasa nak buat giveaway....

Tak pernah lagi saya buat giveAway ni...

Ok ...korang mesti nak tahu hadiah kan? hadiah dia :-

Ok hadiah dia akan di tunjukkan selepas saya pulang dari Kelantan,...so dah nampak klu kan..mesti lah barang2 cantik dari Negeri Cik Siti Wan Kembang....

Ada banyak hadiah nak bagi termasuk saguhati tau.....


Senang saja...anda cuma perlu..:-

***syarat tambahan***

a) buat satu entry di blog anda dan tampalkan banner si tecik tu...



note : yang dah like dikecualikan.

Log In FB dan :

a) Like this page : PurpleTulipsCollections

b) pastu vote Eryna  dengan tekan LIKE : Eryna Picture

*****pastikan gambar seperti di bawah****

dah tinggal kan komen ; dh vote dr suez dairy.
pastu tinggalkan komen anda di entry ini:

FB ID:
Nama Blog Anda:
Link Blog Anda:

Pemenang dibuat berdasarkan cabutan dari Balang, dan di cabut undi oleh ERYNA sendiri...

Tarikh tutup : 31 December 2011 (Sama date dengan tarikh tutup contest tu)..

TQ
All

Wow...Nasi Ayam RM8.50 sebungkus

Semalam selepas balik kerja, suez pergi bank...nak bank in cheque dekat RHB...masa nak melintas teringat lah yang Mr Husband nak makan nasi ayam Bukit Bintang ni...alang2 dah dekat situ kan...so Suez beli sebungkus.....masa bayar....

"8.50 amoi.."

aku telan air liur jap...mahal nyer...ok bayar...aku cakap tak per, sebab mr Husband dah lama nak makan kan...kalau sedap aku tak kisah bayar mahal...tapi kalau tak sedap.....tak habis aku mengutuk kedai ni...huhuhu.........

Ni lah kedai yang aku maksudkan.....'



Ulasan aku...Nasi sedap tapi sebenarnya nasi dia sebijik macam rasa sup...pastu dia pakai timun Jepun tu....tu kot yang mahal....
Nasi dia lembik sebenarnya tapi tak tau kenapa rasa dia sedap....


Nasi Ayam dan Supnya....



dan yang unik pasal Nasi Ayam ni...adalah sup nya....ada kacang tanah kat dalam....jadi of course Sup dia ada rasa kacang tanah tu.......dan bau kacang tanah tu.... 

kacang tanah yang direbus bersama sup.

So sesiapa yang nak try , boleh lah ke kedai Nasi Ayam Chee Meng..Ia halal dan terletak di Bukit Bintang...betul2 dekat CIMB Bank....., Kawasan Low Yat jugak.....

Monday, November 28, 2011

Pengalaman jual plastic dan botol kosong.

Sempena cuti Maal Hijrah dan xkerja ni,aku pun nk lh berkemas rumah.sebab utama keluarga aku nak datang.Ofcourse nak kemas sikit kan,malu r nanti,so,lepas sarapan aku mulakan dengan kumpul botol botol kosong kat belakang bilik air.kumpul kumpul semua dapat 4 plastic penuh botol kosong dan ader 3 tin susu anmum yang boleh jual.

So,aku mulakan dengan bawak 2 plastic dulu sebab si kecik ni biasa lah,mesti nak ikut ,so kena standby tangan untuk mendukung..turun lift pastu jalan ke kedai besi buruk ,hasilnya dapat Rm 2 untuk 2 beg plastic pertama,and balik umah p amik yang balance lg 3 plastik,penat jugak lah naik turun dan jalan kaki,yang ni dapat lagi Rm3, jadi jumlah jual sampah RM5.

Kesimpulan yang aku blh buat insaf tentang kesusahan si penyelongkar sampah dan untuk diri aku, ia sangat PENAT.Jadi aku pikir tak nak lah p hantar lagi dan ada baiknya aku bagi kat orang yang susah hidupnya dengan duk kutip barang dalam tong sampah untuk dijual demi mengisi perut ,sekurang kurangnya diorang dapat sampah bersih dari aku.

Wednesday, November 23, 2011

Pokok Christmas Emas RM6.24Million

 Tak nak cakap banyak.....tengok ajer lah....kalau dapat serpihan sikit untuk saya pun saya Happy Giler....


 

An employee of Japanese jeweller Tanaka Kikinzoku unveils a 150 million yen (£1.24 million) Christmas tree which will be on display till Christmas Day at the company's main shop. The 2.4 metre tall Christmas tree is decorated with heart and orchid shaped ornaments, ribbons and a star made of gold.



Ginza golden tree
Ni yang cakap......bila nilai bukan suatu keutamaan tapi KEMEGAHAN........


Monday, November 21, 2011

gambar dan Video Perkahwinan Michelle(Ratu Terjah) dan Dekwan (Pengacara remaja)

hari Ahad .....masa melodi, sempat lah suez cuci mata tengok diorang akad nikah...LIVE tu akad Nikah...cayalah Dekwan....

Yang penting dia lagi cuit masa rambut panjang...hahahaha...dan pendek ni nampak matured plak , dah tak childish....

Apa lagi, jom layan.........





Lagi gambar boleh tengok disini atau di sini

Friday, November 18, 2011

Ohh.....dah elergik ngan PINK ker Suez ni?

Haish....ntah aper yang terjadi..tetiba nak tukar selera plak...sekarang my Blog jadi Oren.... U'oll.............


Klas ko Suez...............


Orange lagi tu.....lagi menyerlah color dia.....'

Ni semua sebab anak kesayangan suka makan Oren....sampai Mummy pun tertarik tengok warna Oren....


Thursday, November 17, 2011

Best tengok orang selalu menang contest

Hallu semua...hari cuma buat blog walking sikit...baca entry orang menang Ga, contest dan sebagainya...
best kan...saya happy untuk mereka....berbaloi aper...

tapi untuk saya. rajin sekali sekala ajer..nak jojn masa limited...huhuhu///ok lah, chow dulu...bye

Wednesday, November 16, 2011

Zarina Anjoulie: Saya yang menanggung dosa

Pergh...best giler jawapan dia.....ader dia kisah? maaf yer image ni kena kabur sikit...dosa....

Tapi kenapa duk kecam dia pakai ini, padahal ada lagi yang lebih seksi dan seksa dia pakai.... lagi berita di sini




 
Bukti yang terang ni dia....
 

 

KHAS untuk ERA.FM - SBB ASYIK SIAR LAGU CINTA MUKA BUKU...

Aishsee ni panggil luahan rasa pendengar...khas untuk radio ERA...

Kepada penyiar atau manager yang arrange lagu tu...

Buakn nak mengutuk atau aper lah, sebab saya ni peminat radio ERA..buka mata pagi dengar suara paknil, Ray dan Haniff..

masuk office buka ERA dengar secara online...

Tapi kalau dari pagi sampai malam duk siar lagu..CINTA MUKA BUKU ajer..meluat pulak telinga ni dengar...

Macam Najwa Latiff sorang ajer artis kat malaysia ni...

 Saya tau lah dia penyanyi Muda dari YOutube tapi dia berbeza dari Granson Chance tu,....jadi tak payah lah nak siar lagu cinta muka buku setiap minit....aduyai....cuba siar lagu lain yang dia cipta...kan ader lagu lain...tak pun pasanglah lagu artis lain jugak......kadang2 segmen yang sama sampai 3-4 kali lagu dia....

Tapi yang saya pelik, tak der pulak lagu dia masuk otak...sebab tak menyentuh jiwa....ni saya lah yer....

kalau korang ader tersentuh kalbu...silakan lah....Apa yangs aya harap, alang3 ERA duk promote lagu dia ajer sekarang...jadi lah JUARA MUZIK2 ker, AIM ker....

Sekian.
Suez

Istana Negara baru di Jalan Duta

Beberapa hari yang lalu, Istana negara dah pindah ke Jalan Duta...dan Istana Negara yang terletak di Jalan Istana akan ditutup..Jom layan beberapa dekorasi yang hebat di Istana baru ni...Kos Istana ni adalah 800Million menurut akhbar the Sun yang aku baca hari ni...dan keluasan adalah 96.52 hektar...luas giler tu...So , Sultan mana yang akan tinggal disini? semestinya Sultan Kedah , dan ia akan menjadi saksi Pertabalan Baginda pada December nanti sebagai YDPA ke -14.

Jom layan tanpa merungut kerana kita kerja sampai mati pun belum tentu dapat memiliki kelengkapan serba mewah itu....







Apa Komen anda?

Please VOTE eryna di Pages FB sini ---> Purple tulip

Monday, November 14, 2011

Pelakon Fazura Sah kekasih Tengku Ismail (Tengku Mahkota Johor)

Mm cerita panas rasanya ni....hahahha....actually setahu aku lah, diorang ni dah lama di lihat keluar bersama cuma tak der orang berani nak cakap, aku pernah baca orang nampak dia kat bazar ramadhan tahun 2009 , boleh baca sini blog Izyan ..al-maklum lah tengku mahkota johor kan....Cuma 2 hari yang lalu jer baru kuar hangat cerita sebab Twitter status ini......ooo lagi terang bersuluh guna TWITTT Twitt rupanya...


Actually aku suka lah pasangan ni sebab aku memang suka Fazura sejak dulu , tambah plak tengok Tahajjud cinta...o suka nya dia...pastu Tengku Mahkota dah sah2 lah hensem....So buat warga Johor, bertuah kalau mereka di satukan...hihihi....

siapa nk jd kekasih kerabat diraja,jd lah selebriti

Sunday, November 13, 2011

Why Time is MONEY!!!!!!

So, it already Sunday, time running so fast...and again, Monday will come..but I am still fresh in early morning...while others already in their sweet dreams...WHY? because this only time I can do my work...what about day? Oh Day during weekend only for my Family....but sometime we did not release, Time actually money for us...why? Because
     Time is free, but it's priceless. You can't
own it, but you can use it. You can't keep
it, but you can spend it. Once you've lost it
you can never get it back.


Life is all about timing... the unreachable becomes reachable, the unavailable become available, the unattainable... attainable. Have the patience, wait it out It's all about timing.


Don’t count every hour in the day, make every hour in the day count.

and THE MAIN REASON I SAID :----
*
*
*