.

Korang Klik..saya akan Klik balik..just inform me K

Wednesday, November 9, 2011

Kg. Kuala Gali, Kg Gali Lurus, Kg Tanah bercangkul : Balik Kampung Part 1

Salam dan selamat pagi U'Olls...
Setelah beberapa hari tak mengupdate sebab balik kampung...so hari ni nak mengupdate lah..

Evenhari ni hari Rabu dan ramai pos : Wordless Wednesday..aku aper kisah...sebab aku pun tak tahu kenapa blogger 2 duk sibuk ngan wordless Wednesday ni....
maklumlah aku ni menulis tanpa join persatuan blogger...menulis sekadar sesuka hati aku...hahahaha

So..mai mummy nak bercerita....apa yang mummy tengok sepanjang perjalanan balik ke kampung husband....oppss...tak sesuai bahasakan diri mummy...ok kita guna Suez ok..

So, notice lah beberapa nama kampung yang unik dan boleh buat cerita disebalik semua kampung yang bersebelahan...

Antaranya di Negeri Pahang ni...betul ker? ntah pahang ke kelantan....

Mula2 kami jumpa signboard kampung ni..Kampung Kuala Gali...nama unik even dengar cam biasa....

Selepas melepasi kampung Kuala Gali , suez memasuki kampung Gali Lurus....


  Selepas itu , masuk kampung Tanah bercangkul...yang uniknya semua kampung ni bersebelahan.....ada lagi kampung nama unik antaranya  Kg Gua Pasu dan lain2...


Boleh buat cerita kalau ikutkan dari nama kampung ni semua...so dalam perjalanan cerita pun bermula, mula2 ada petani jumpa tanah, dan dicangkul nya tanah tersebut...dan untuk membuat satu saliran, semua tanah perlu digali lurus ...apabila dan gali lurus, jadi lah kuala gali sebab gali terlalu luas...dan ambil lah pasu untuk menanam pokok...hihihi...suka u'oll...tak der lah boring perjalanan balik kg...

.Jom JOIN GA pertama suez disini

2 comments:

cik eka said...

ehhh kg tnh bercangkul ny kg sy le
hoho

cik eka said...

ehhh kg tnh bercangkul ny kg sy le
hoho