.

Korang Klik..saya akan Klik balik..just inform me K

Thursday, November 10, 2011

Percutian Singkat ke Pasar Mundok, Thailand : Balik Kampung Part 3

Salam Khamis semua...kejap ajer dah habis seminggu.....

ok, hari ni nak bercerita tentang percutian singkat keluarga saya bersama adik ipar dan FIL ke Thailand..

Ooo I pergi Thailand??????....hahahaha....kami pergi ke Thailand menyeberangi Sungai ajer, naik perahu...best jugak lah, pengalaman....

kami pergi ke Pasar Mundok, Thailand....sangat dekat...

Perahu macam  ni lah kami naik..bayar RM1, No passport, no Border Pass dah sampai Thailand..oversea tu...memang oversea, sebab menyeberangi sungai kan...
ni perahu yang di hadapan kami, so dah penuh, kami tunggu turn....
 dan sampai masa giliran kami pulak naik perahu bila perahu yang ditunggu sampai...ha tu mr husband, tak sabar nak naik perahu.....kalau u 'oll perasan, seberang sana tu Thailand dah....jeti yang kami naik ni still sempadan Malaysia...
sangat teruja...Eryna pun teruja dalam takut....hahahha....
yang paling cool, bapak mentua ku..sangat coll lah dia, walau tak berapa sihat, tetap gagah berjalan....
mr husband berposing dengan motor orang Thailand.....apa ker huruf, ntah ler....
peace....
ni air berkabornat disana...rasa lain sikit tapi tetap sedap....
dan ini lah sungai yang kami lalu tadi...

Gambar suasana pasar tak sempat nak snap sebab bateri handphone dah tak der...tapi memang meriah dekat sana, ooo tengok handbag dan Teddy bear yang bapak2 memang geram lah....banyak jugak barang murah...tapi masa Suez pergi, barang tak berapa nak ader sebab banjir dekat Bangkok dan cuaca pulak hujan, so bila dah barang kurang, nk tawar agak susah tapi harga still boleh beli lah,....yang best, kat sini boleh pakai Ringgit Malaysia....

****plan nak pergi lagi lah bila balik kampung kelantan*****

2 comments:

Aku intan yann brand said...

bestnyerrrrrrrrrrrr

SueZ said...

sangat best..naik perahu tak sampai 5min...