.

Korang Klik..saya akan Klik balik..just inform me K

Friday, February 25, 2011

Apa yang aku cari...

Aku macam binggung dengan diri aku sendiri..aku terasa kosong..aku tak pasti kenapa aku selalu macam ni..aku rasakan, kehidupan aku suatu yang tak bermakna, nothing special..mungkin aku perlu berubah//mendekatkan diri lebih kepadaNya..aku seolah2 cuma sehelai daun, yang hanya terbang ditiup angin,dan jatuh dikala tiada angin..

Ya Allah, bantu aku..ampun akan aku..sesungguhnya aku tak layak ke Syurgamu namun aku tak mahu ke Naraka mu..

Sunday, February 20, 2011

Bila eryna Eczema..Mummy susah hati lagi

Eczema ..tu lah yang jadi kawan eryna di kala cuaca panas..bila terlalu panas dan badan nyer tak boleh tahan atau salah makan makanan laut atau telur ..dia akan datang menemani eryna..tapi bukan eczema yang aku mau jd kawan nya..aku mau badan dan kulit yang sihat..tapi apakan daya..takdir tuhan untuk menguji kesabaran kami sebagai ibu dan bapa kepada anak eczema..

eczema, atau penyakit kulit..ia kadangkala kronik sampai satu badan..tapi eryna tak lah dikategorikan sebagai kronik sebab dia hanya kan ader bila terlalu panas atau salah makan..maknanya dia datang tetiba tapi tak sampai satu badan..dia cuma dibahagian tertentu contoh..dileher, di lipatan2, atau di bahagian belakang..eczema yang eryna alam akan menyebabkan dia gatal2.., kemerahan , belendir dan bernanah bila terlalu bila berpeluh..jadi mummy perlu lap badan nya sentiasa..dan perlu letak krim special di bahagian yang ader eczema itu..

tapi bila dah baik, dia akan jadi hal lain pulak,,dia akan jadi eczema versi kering..bila kering dia jadi radang, gatal, dan mengelupas.. yang paling saya kesian bila kering sebab ta ader ubat..bila kering, tak digalakkan letak losyen atau minyak baby sebab dia ader pewangi..sampai sekarang saya masih mencari losyen jenis tak ader pewangi..kalau kawan2 tau..tolong bantu saya..aper nama dan di mana boleh beli..

Pesakit exzema tak digalakkan makan seafood, makanan yang ader telur..

Doktor cakap, ekzema ini akan hilang sendiri bila usia dia meningkat kepada 5-6  tahun, tapi bagi ku, untuk tunggu usia itu sangat lama..sangat lama..aku bersyukur, walaupun kulit eryna selalu ditegur kenapa banyak parut, hitam..knp tangan dia berparut..aku tak kisah..aku hanya mampu jawab exzema..penyakit kulit..dan aku bersyukur..eryna masih mampu bertahan dan pandai bagitau bila dia gatal..dan itu lah yang selalu aku ajar dari dulu sampai sekarang..sejak dia mula memahami percakapan kita, walaupun dia belum pandai bercakap..aku ajar..if gatal, ubat mummy letak dalam beg..ini ubat..dan sekurang2nya , baby sitter tau dia gatal..

Eryna, mummy sayang kamu..walid pun begitu..Permata Hati Kami

Friday, February 18, 2011

lagu untuk my husband..



Ni lagu best untuk pasangan yang bercinta atau berkahwin..sangat sweet..Thank to my Husband sebab memperdengarkan lagu ni untuk hney..memang saya best lirik and sweet..sama cam kita..

Dan itu sebab..hney pilih abang walaupun orang kata abang garang, hihihi..pendek kata kita harus balas..  KO ADER?..hahaha..


Ingat lagi masa hari pertama kita nikah, adik hney..Adam cakap..kita mcam Gajah dan tikus..habis runtuh kati dan patah pinggang kak long..sekarang terbukti..tak patah pun..katil pun tak bernah runtuh..kan abang..hihihi..

note;- saya tujukan lagu ni untuk my husband ..MOHD Baihakie Asraf and my new frend :  gieyana79 dan ctzueirah ..dengar yer..

dan lirik lagu ni.. :-

Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”
“Aku lagi kenal dia”
 
Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata
 
“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–

saya kenal sayang saya”
Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua..

LUV U my HUSBAND

Thursday, February 17, 2011

1st giveaway sayangku faish


dan saya join contest ini dari blog tuan punya tahi lalat macam siti nur haliza ;-



dan saya nak tag blog kawan saya :-

zu story dah bgtau dia..

Harap Dak Danial cabut ler nama saya..hihihi..

p/s : awak cantik ler wlaupun ader anak..macam belum kawin..anak awak dah 2 eh?
kalau sudi email lah petua awak kat saya..walaupun permintaan saya ni tak der kaitan ngan GA awak..serius awak cantik..



Tekak sakit..pergi kau

Hari ni, saya rasa sangat tak bermaya..sangat tak bertenaga dan semua semangat dah hilang..kerja pun main2..syyyhhh..saya tau la saya sblm ni pn kerja main2..korang ni..syyysssshhhh

sakit tekak ni gara2 tidur betul2 bawah kipas malam tadi..tido kat luar ngan si kecik..tak tau ler Eryna tekak dia macam maner..tapi klu ikut gaya pagi tadi..cam serak jugak suara dia..kalau mummy yang dewasa ni sakit and pedih serta tak selesa ak telan air liur..anak mummy macamana lah yer..sabar yer..nanti balik kerja mummy tengok tengkuk adik k..

camner nak hilang kan sakit ni..sesiapa ader petua..kongsi2 lah ngn saya...Gong Xi Gong Xi Gong Sini..hihihi..

adios..nak gelak pun tak leh..sakit..

Tuesday, February 15, 2011

CABUTAN BERTUAH BERNILAI RM100.

in dari blog.. finalboey.blogspot.com

ni BUKTI SAYA UNDI..

Saya dah undi..no 49..
tentang bagaimana cabutan ini berjalan..jawapan dia dari blog awak kan..

di bawah ni..:-

Straight to the point, tujuan aku buat cabutan bertuah ini ialah untuk minta tolong kat korang untuk undi aku kat satu pertandingan ni dan sebagai balasan, aku adakan cabutan bertuah RM100 untuk korang.

4 ORANG PEMENANG akan aku kontak untuk memenangi rm100 setiap seorang!

Caranya simple je:

1) Undi aku kat link yg aku akan bagi kat bawah

2) Tinggalkan link korang kat ruangan komen di bawah entry ini supaya aku taw sape yg undi

3) itu je, xyah susah2 :D

BUKTI:

Sebagai bukti korang telah mengundi aku, aku just mintak korang snap (print screen) gambar bukti yg menunjukkan korang dah mengundi dan buat satu entry bertajuk "CABUTAN BERTUAH BERNILAI RM100".

Letakkan gambar yg korang da snap tadi kat situ, ceritakan sedikit bagaimana cabutan ini berjalan dan tag dua orang rakan (atau lebih).

Untuk lagi mudah untuk korang menang, sekiranya orang yg korang tag tu menang, automatik lagi rm100 ialah kepunyaan korang, amacam ok kan?? :D

So bertambahla chance untuk korang menang orait?

LINK:

Okey dibawah ini ialah link tempat untuk korang undi aku kat pertandingan tu (oh ya jgn lupa on facebook)

klik SINI
lepas da klik korang akan ke satu page, ikut je 4 instruction kat gambar bawah ni untuk undi aku

JANGAN LUPA INI STEP JUGAK:-

1) tekan "MUG SHOT"

2) TEKAN "latest"

3) Klik butang page seterusnya sampai jumpa gambar aku (ID NO: 30377B Muhammad Norhan)
berita baik, sekarang da boleh search by name, search je nama aku

4) vote untuk aku (jangan silap vote lak)

SAYA NAK RM100 tu..dan kawan saya yang bawah ni pun patut dapat jugak..

a) letopkeypad.blogspot.com    sebab dia pun join..
b) http://www.elizadianna.com/  kawan baru saya

Gieyana Giveaway ~ I'm Look Younger!

Ni contest from Gieyana...ooo cantik nama..nak tulis dalam list bakal nama anak lah..boleh tak?..hihihi


Contest ni di anjurkan oleh gieyana79.blogspot  hah jom ler join reramai..

Kenapa saya nak join GA ni..adakah sebab Birthday gieyana..mungkin..sama2 lah kita meriahkan GA Gieyana.. dan sememangnya kamu nampak sangat muda dear..paling saya suka tengok gambar awak peluk husband tu..ngan anak sekali..sangat menarik..awak sangat bergaya..


ni lah gambar yang saya maksudkan..,memang cun r..saya harap anak saya besar nanti..boleh ambik gambar camni jugak..awak jangan marah eh saya copy gambar awak ni..yang penting..saya SUKA GAMBAR ni..cantik...awak nampak sangat muda walaupun Nureen dah nampak dara..chewah..mesti bangga kan bila org cakap kita jalan dengan adik..saya pun bangga tau..bila orang cakap..adik ker? pastu dengan kembang bontot jawab..eh tak lah..ANAK..itu maknanya, I'm look Younger..

..UMMI ZAYDA 1ST GIVEAWAY...YAYY~~

Ni contest yang di anjurkan oleh Ummi Zayda..




Kenapa saya join contest Ummi Zayda ni..sebab nak ilangkan nebes Ummi..Ummi Zayda tak yah nak nebes..ramai punyer join sebab..T.E.L.E.P.O.N.E itu sangat UNIK..wah betapa untungnya siapa yang dapat..kalau saya dapat..bukan sahaja sebab bertuah sertai GA Ummi Zaya tapi BANGGA tu cakap..ni lah telephone dari Blog ALYAHAFIZ..A.K.A Ummi Zayda..maner nak cari telephone yang unik ni..

Bayangkan kalau saya dapat..pastu tetamu datang tengok telephone umah saya..WAH CANGGIH BEB bak kata satu kumpulan RAJA LAWAK tu..mesti bangga r..


P/S : Ummi, umah saya lum ader talian tetap..tapi kalau dapat tepon GA ni..memang saya masuk r talian tetap sebab nak tayang phone yang unik ni..oooo bangga Mak..

Akak ni email saya : sueria_ni@yahoo.com

Akak email lah saya kalau saya menang k..saya nak perasan awal ni..hihihi tak sabar nak telephone tu..manatau rezeki saya..

Monday, February 14, 2011

CONTEST NAMA BABY SAYA

ni contest utk nama baby kita..menarik...


dan ini penganjurnya.....   idmatextile

dan ini gambar sweetheart saya..

Dhya NuR ErYnA

Nama D.H.Y.A N.U.R E.R.Y.N.A..nama ni hasil gabungan dari suamiku dan aku sendiri..Dari sejak kandungan 6 bulan aku dah sibuk beli buku nama2 dan cari kat internet..maklumlah time tu dah tau "Princess"..dalam banyak2 nama..aku minat nama Fatini..minat giler..nama dalam buku islam..pastu yang search internet aku minat..ERYNA..maksud dia kecantikkan..tapi ni nama mat saleh..tak der dalam nama2 indah dalam islam tu..so aku nak islam dan moden..aku pun cakap kat suami, kita bagi Fatini Nur Eryna..punyer lah semangat..siap buat list nama lagi dalam buku..nama dalam majalah pa&ma tu jangan kira ler..tanda buku maner ader nama best..

Nak dijadikan citer..satu malam aku ngidam nak makan rojak buah..kedai tu nama IzzSandra..pastu suami aku minat lah nama ni..dah tak nak dah Fatini Nur Eryna ni..aku macam hampa lah sikit..aku nak sangat ERYNA..

Tanggal 11.9.10, lahir lah puteri..bermula lah episod untuk bagi nama..pening jugak lah..suami aku nak IzzSandra sebab IzzSandra lah kami jumpa rojak..aku tak setuju sebab semua pekerja dan pemilik kedai tu Auw..Auw..hihihi..opps sorry.., aku x habis2 ngan Fatini Nur Eryna..mak mentua nak nama ..faham2 lah org tua..nama pun klasic..tok dia nak nama Ainun aper ntah..dan adik2 aku pun ader suggestion ni..xyah cakap la..

Last 2 sampai ler satu malam, suami aku nak isi nama kat borang..mak mentua ckp lah nama classic tu..aku tarik muka lah..pastu suami aku ni perasan kot..then dia tanya, nak nama ape..aku cakap aku tak kisah asalkan ader ERYNA..maksud dia CANTIK...then suami aku kata, kita bagi DHYA nak, tapi kita eja canggih sikit..moden..DHYA bukan Dhiya..aku cakap ok..yang penting ERYNA ader...so bagi lah nama DHYA Nur Eryna..maksudnya..Sinaran Cahaya Kecantikan..walaupun orang lain duk sibuk bagi nama Damia sebab maksud kecerdikan/bijak..aku tak..aku nak anak aku Cantik dari semua aspek..budi bahasa, agama, tingkah laku, rupa paras..dan semua aspek lah panjang kata..

Tamat lah kisah..hihihi..LUV U ERYNA..

Sunday, February 13, 2011

contest anak & ayah serasi bersama'

Saya nak masuk contest ni anjuran...dari blog..lalacica...




dan ni link contest..

http://lalacila.blogspot.com/2011/02/contest-anak-ayah-serasi-bersama.html

dan ini gambar saya letak...mmmm so sweet tengok kasih sayang my hubby and our lovely bb..ERYNA

NAMA ANAK : DHYA NUR ERYNA BINTI MOH BAIHAKIE ASRAF
T/LAHIR ANAK : 11 SEPT 2009
NAMA IBU : NOR SURIANI MUDA


so saya nak tag blogkawan saya:-
a) zu
b) mama wafri
c)sapuan
d) imie
e) kak yong

Aku ingin mempelajari sesuatu yang baru..

tak tau lah kenapa.sejak kebelakangan ni..aku teringin nak jadi model..tapi bila aku sua kan pada laki aku..dia gelak besar..sebab bila aku sendiri akui dan tanya..tapi aku ni endek boleh ker?...gelak laki aku..mmmm tak per ler..aku jadi model  laki aku sudah..ni hasil model..cantik?....klu tak cantik..mengumpat dalam hati ok..

hahha..ni cik eryna lah..anak saya...cute?

lepas habis cita-cita nak jadi model..timbul plak cta2 nak make-up..gi lah saya ni ke kedai..beli lah eyeliner yang liquid tu sama ngan blusher..eyeshaow masa kawin dulu ader lagi..jadi guna yang tu ajer lah...beli punyer lah bagai nak rak...tapi..pakai tak reti..di jaikan alkisah..tiap2 malam aku conteng muka aku ni dan paksa laki aku kome..cantik tak, cantik tak..komen lah dia CANTIK< walau dalam hati..hodoh sepang ke'on,,,org ganu kater...haha lantak ler...dan malam ni..aku conteng lagi mata aku an tanya komen..cantik tak..cantik tak..pastu laki aku cakap..g buka internet..cari video cara mmake up pastu download..mmmm betul jugak...

duk tengok2 video cara pakai eyeliner..terpandang video cara pakai shawl dan selendang yang unik2..mmmm datang cita2 baru..nak beli tudung and accesori tudung..nak berstail pakai shwl lah plak..mmmm..tunggu ...adakah saya akan bergaya..tengok esok jadi tak saya mengshoppingkan diri beli tudung..hehehe...


Friday, February 11, 2011

Ungunya Cinta


Semalam aku layan astro ria..memang credit r kat pengarah dan penerbit cerita ungunYa Cinta..dah lama aku tak menangis tengok kisah cinta sejak aku dah tak beberapa minat hindustan ni...jaranag la citer melayu yang buat aku menangis..memang sad ending lah...

Pelakon dia pun memang sangat bagus..aku bangga dengan Leez atau nama sebenarnya Rosliza Rosli, 23 dan kalau tak silap pelakon lelaki dia nama Sharnaaz Basir. Dalam cerita ni Leez yang cute tu namanya UGGU dan si hemsem yang agak macho itu namanya Andy..Fuhh terus melekat kat kepala..cantik gak nama Andy ni..

Lakonan mereka berdua ni memang best..yang pegang watak mak2 pun best..dan kesungguhan Ungu tetap megajar Andy dalam pelbagai cara, membuktikan tugasan dan amanah harus dilakukan walaupun kawan dia kata..makan gaji buta...MMmm cute..

Kisah cinta yang tulus dan jujur..dan betul kata Andy..Ungu sangat cantik bila marah..saya akan menjadi peminat setia Leez lepas ni..Ungu yang jujur, tulus, happy go lucky and anak yang baik pada mak dia...kisah cerita yang simple tapi penuh memori dan pada pendapat aku, semua kenangan antara Ungu dan Andy sekurang2 nya memberi kebahagian pada Andy sebelum dia menutup mata..kebahagian yang tak dapat dilupakan oleh Andy dan juga aku..Wahh..terus rasa nak bercinta balik ngan laki aku..hahahaha...



Dan Ungu..Kisah cinta dan kenagan mu, aku percaya..Andy akan kenang dan tenang setelah dia pergi..dia menemui kebahagian...Dan disaat itu, di saat Ungu berlari di dalam baju cenderella nya...dan di saat itulah aku menitis kan air mata semoga Ungu dsempat mengucapkan kata cinta namun semua telah terlambat..Andy telah pergi...

Dan ape komen aku..cerita ni memang best..aku tak dapat ending dan membuatkan aku tunggu depan TV sampai habis..BESTTTTTTTTTT....

Thursday, February 10, 2011

Clumsy

Aper yang di maksudkan dengan Clumsy...

wah nak ajar bahasa plak hari ni..betu ker clumsy tu kelam kabut?

atau clumsy itu serabut..

atau clumsy itu tak terurus..




atau clumsy itu gelojoh...

mmm aku pun tak pasti..klu korang pasti..ajar lah aku...sebab BOSS aku dilabel kan sebagai CLUMSY oleh orang luar..HAHAHA