.

Korang Klik..saya akan Klik balik..just inform me K

Friday, February 18, 2011

lagu untuk my husband..



Ni lagu best untuk pasangan yang bercinta atau berkahwin..sangat sweet..Thank to my Husband sebab memperdengarkan lagu ni untuk hney..memang saya best lirik and sweet..sama cam kita..

Dan itu sebab..hney pilih abang walaupun orang kata abang garang, hihihi..pendek kata kita harus balas..  KO ADER?..hahaha..


Ingat lagi masa hari pertama kita nikah, adik hney..Adam cakap..kita mcam Gajah dan tikus..habis runtuh kati dan patah pinggang kak long..sekarang terbukti..tak patah pun..katil pun tak bernah runtuh..kan abang..hihihi..

note;- saya tujukan lagu ni untuk my husband ..MOHD Baihakie Asraf and my new frend :  gieyana79 dan ctzueirah ..dengar yer..

dan lirik lagu ni.. :-

Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”
“Aku lagi kenal dia”
 
Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata
 
“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–

saya kenal sayang saya”
Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua..

LUV U my HUSBAND

1 comment:

Gieyana said...

so cute lagu nie..hihihi...Thanks! Alhamdulillah..both me n hb understanding..kdg2 we all mcm loving couple yg br kenal..kdg2 mcm kwn jer yg giler2 ala sewel..mcm hb n wife dan mcm2 lah!.. happy go lucky!