.

Korang Klik..saya akan Klik balik..just inform me K

Monday, November 29, 2010

kelas tuition

Nama saya Su
saya bercadang nak mengadakan kelas tuition untuk anak2 atau adik2 anda..
berminat boleh email saya ke sueria_ni@yahoo.com. sekarang saya bekerja sebagai akaun eksekutif di sebuah syarikat swasta, sudah mempunyai 3 tahun lebih pengalaman kerja dan lepasan ijazah. Saya juga mempunyai rekod yang baik bagi subjec matematik dan akaun.

saya mengajar subject :

metematik. dari darjah 1 sehingga tingkatan 5
add Math : dari tingkatan 4 hingga 5
akaun : tingkatan 4 dan 5
subject lain akan dipertimbangkan.

yuran : rm 50 per month per subject (sabtu dan ahad sahaja)

terima kasih

Saturday, November 27, 2010

Oh adik adikku....

Mmm lepas satu,satu masalah yg timbul..kali hal adik pempuan aku plak..btl lah org kata..jaga anak pempuan lg susah dr jg lembu sekandang..mmg pening dan susah nk kawal..bkn x blh kawal sbb sikap sosial tapi sebab terlalu keras kepala.. Mmg jiwa remaja...selalu memberontak...pantang ditegur..mengamuk..apa yang harus aku lakukan???bantu aku ya Allah

Sunday, November 21, 2010

Bila jari ditunding...hati menangis...

Tetiba aku teringat lagu "bukan ku pinta lhr kedunia..bukan ku pinta cacat begini"...tapi aku normal..tq Allah..blog ini kwn terbaik aku luahkan aper yg aku rasa..melepaskan aper yg terbuku dihati..menjerit utk kelegaan dan luar juga medan perang di luar setelah Dia membaca coretan...mmm mungkin..dan kadang2 terjadi..tapi aku jawab dengan jujur..ia luahan hati..diary ini kwn terbaikku..tempat aku ceritakan segala..

Luahan aku di pagi Ahad yg sunyi ini,jam 4.38am di kala semua diulit mimpi..aku dihimpit pilu..org tidur lena aku x dpt pejam mata...kerana hatiku menangis terluka..menjerit tidak puas hati,..walaupun ia disebabkan perkara yg kecil..buang sampah..ya kerana sampah tidak dibuang seperti yg dijanjikan..hati aku menangis dan kecewa..

Aku masih ingat..kamu lebelkn aku sbgai bkn pengemas..katamu sepasang pasangan hidup hrs ader sorang pengemas dan sorang yg x pandai kemas..dan aku sepatutnya jd pengemas..dan aku katakan bukan aku x suka mengemas tapi aku penat nk mengemas bila kamu suka sepahkn dan selalu tinggalkn baju merata..walau acap kali aku katakan..letak dlm bakul..sidai di penyangkut..letak kat singki gelas..tapi kamu tak..kat situ kamu duduk kat situ kamu letak..bkn aku tak boleh angkat,x blh kemas tapi kamu sepatutnya tolong aku jugak..kita bukan tinggal berdua lagi..aku kena lyn anak lagi..nk kms rumah dan macam2..aku perlu jlnkn tugas sbgai ibu dan isteri..dan aku cuba jadi yg terbaik.. Bukan aku merungut ok..Macam hari ni..aku kms bilik stor kamu langsung x tlg..aku x kisah..aku mtk kamu buang sampah ajer..kata mu tunggu malam..bila mlm aku tanya,katamu lewat skit..org ramai guna lift..aku ckp aku kenal petangai mu..bila dah dpn tv..semua x jln..aku terjaga pukul 4 pagi..aku tanya naper tak buang..katamu sbb Aku dah tido..macam2 alasan..tak per..aku nekad lps ni aku takkan suruh kamu lagi..pagi esok aku buang sendiri walaupun kena angkut banyak kali..


Satu hal lagi..kalau kamu mahukan seseorang yang mcam adik bradik mu..sepatutnya kamu tinggal dgn adik2 mu itu dan kamu mesti ingat tak semua org "perfect"..

Thursday, November 18, 2010

Luahan Hati Ku..

Ntahlah..aku sendiri pun  tak tau naper aku macam nak luahkan sesuatu hari ni..memang aku tak der diary..ni jer diary aku ader..aku macam sedih giler bila aper yang aku luahkan dan mintak pandangan menjadi suatu ejekan dan komen yang negatif dari mulut nya..memang aku sedar, salasilah aku memang selalu bermasalah..tak seperti kamu..walaupun aku menjadi milik kamu..aku tetap bertanggung jawab pada keluarga ku..terutamanya nya adik2 aku..aper2 pun, kesusahan mereka adalah kesusahan aku..masalah mereka masalah aku..akau sebagai kakak, aku harus bantu mereka bukan tambahkan masalah mereka..

kadang2, aku rasa macam aku ni sangat tak berguna, terlalu pentingkan keluarga yang aku ada sekarang..aku rasa sangat bersalah..sedih..kecewa..dan macam2 lagi ion2 negatif dalam hati aku..ni semua takdir..aku terima hakikat itu..ya ..memang aku ditakdirkan untuk lahir dalam keluarga yang banyak masalah..selalu berlaku sesuatu yang tak kita jangka..aku faham..kamu tak suka tapi mereka perlukan aku jugak..aku kakak mereka..aku harapan mereka.

aku kadang2 rasa terhimpit..kalau tak pada kamu aku minta pandangan..pada siapa lagi..siapa lagi yang aku ada..aku berusaha membaiki hidup kita..mencari yang terbaik untuk kamu, dia dan mereka..ah..biarkan..aku yakin aku mampu hadapinya..aku tak akan meminta pandangan mu lagi..terima kasih kerana sudi mendengar rintihan aku tentang keluargaku selama ini..

Akua harap.jika kamu membacanya..kamu tak salah faham..ini cuma luahan hati aku yang perlu aku keluarkan dan luahkan..aku tak boleh pendam sorang diri..maafkan aku..


Monday, November 8, 2010

ANAK-ANAKKU COMEL BERGAYA CONTEST



Nama baby : Dhya Nur Eryna Bt Mohd Baihakie Asraf
D.O.B : 11 sept 2009
Sex : Female
dan saya harap Eryna dapat tercalon sebagai shorlisted pun dah ok..hahahaha...kalau menang lagi bangga mummy tau..

dan

Ini lah gambar si comel aku yang aku pertaruhkan untuk contest yang di anjurkan oleh 

dengan kerjasama


pada pandangan saya Blog "Cantk itu Kamu" macam baru nak beroperasi..jual tudung untuk muslimah..aper2 pun saya ucapkan selamat maju jaya dalam dunia business ya..Online ni memang menguntungkan..yang pentng Rajin...

dan saya nak tag:


 

 




Muzik-Muzik tahun ini Milik Siapa????


Malam ini..8hb November...Muzik2 separuh akhir sedang berlansung..agak2 siapa akan jadi juara.......mmmmm kita tengok ajer lah tapi pada firasat aku lagu2 artis baru akan menang contohnya Hafiz..mungkin Noh (Hujan)..yang penting banyak generasi muda yang baru dipertandingkan...dan yang paling penting..Faizal tahir mesti ader...hihihi..suara dia Best wokkk....

ni senarai lagu dan tarikh yang akan berlangsung...

8 November 2010

1. Gerak Hati - Azlan & The Typewriter
2. Inikah Cinta - Akim
3. Kebahagiaan Dalam Perpisahan - Shahir
4. Mencari Konklusi - Hujan
5. Cinta - Mohd
6. Noktah Cinta - Hafiz
7. Hujan Bunga Di Kuala Lumpur - Anna Raffali
8. Nadiku - Sabhi Sadhi
9. Cinta Sempurna - Yuna
10. Oh Juwita - Nubhan
11. Sejujur Hatimu - Adibah Noor
12. Hanyut - Faizal Tahir

15 November 2010

1. Tika Masanya - Hujan & Mirwana
2. Manifestasi Cinta - Fiq & Mirwana
3. Kau Harus Ada - Hujan
4. Drama King - Meet Uncle Hussein
5. Menggegar Dunia - Adam & Stacy
6. Tolong Ingatkan Aku - Anna Raffali
7. Jahat - Stacy
8. Susun Silang Kata - Aizat
9. Cinta Kosmik - Fabulous Cats
10. Ku Ada Kamu - Adira
11. Sofea Jane - Black
12. Adrenalin - Faizal Tahir

22 November 2010

1. Realiti Dewi - Alyah
2. Pelita - A.P.I
3. Berlari - Tomok
4. Extravaganza - Bunkface
5. Bersamamu - Joe Flizzow
6. Selamat Malam - Faizal Tahir




Nampak gaya semua hebat2...Black mungkin akan menjadi pesaing hebat untuk Faizal Tahir.. Yuna..mmm tak yah nak pertikaikan..suara memang best..original beb...dia punya performance pun bagus..cepat aje boleh sampai UK..inilah yang kita nak carii..Yuna..I undi U..hihihi...muka pun cantik..manis..kalau aku ni muka cam yuna..suara cam yuna..fuh..mesti laki aku tak bagi keluar..hahaha..yer ker abg???atau aku yang perasan???perasan bagus aper....


Aku harapkan suatu keajaiban akan berlaku lagi macam tahun lepas..bakat2 generasi baru harus di angkat...baru industri akan maju..tapi yang tetap menjadi juara Muzik2 dan admire sampai skrg..Siti Nur Haliza...tak der yang dapat lawan punya..caya lah kak Siti...

Sunday, November 7, 2010

Rancangan tv yg byk mengarut skrg..mmmm

Aku ni mmg suka tgk tv kalau tak keluar...macam hari ni..tapi ya Allah...cerita drama semua mengarut utk rancangan tempatan..yg best plak dh banyak kali ulang tayang..macam citer yang aku tgk skrg..ibu mee segera..sinopsis tls macam best..so aku tgk lah tapi citer cam hampagas plak..tambh plak ngn bahasa kumpulan sepah yang panjang tu..si mamat..bahasa dia dr dulu slalu ajer kasar..tak suka aku..aper motif cerita tak dapat aku perolehi..banyak mengarut ajer..alik2 aksi gaduh si ibu..pastu reporter si shahora tu..alik2 scene tu ajer..mmm sbb tu lah industri kita kurang maju..teknik penyampaian memang lemah..gambar pun tak cantik..

Mmm bila cakap bab cetak rompak..berapi artis kita tapi bab lakonan..citer yg tak berkualiti pun disapu nya..atleast bacalah skrip dulu sblm terima tawaran..kalau nak bandingkan citer ibu mee segera ngn citer alamak..alamak lagi bagys..lawak pun ader jugak msg yg nk sampai..mmm entah lah aku..

Saturday, November 6, 2010

Percutian yang singkat di Bukit Tinggi

Semalam (5.11.2010) bersamaan Hari deepavali..aku, suami dan bb pergi ker ....BUKIT TINGGI>>>...satu percutian yang mempunyai pemandangan bangunan yang cantik..ni 1st time kitaorg pergi dan TANPA dirancang...demi mengelakkan dari di ganggu oleh bunyi mercun,....hahahha..kami melarikan diri ker Bukit Tinggi sebab jalan ker Genting sangat Jammed....pemandangan dan reka bentuk bangunan sangat cantik..English style, tempat yang nyaman..kami plan nak tido sana tapi..biik hotel..mak aih..mahal giler ...satu malam 450++..itu bukan murah beb...baik aku jalan cuci mata ajer...



Kawasan dia tak terlalu luas tapi banyak gambar yang boleh disnap..tapi malangnya kami tak bawak kamera..maklumlah tak dirancang..bagi pengemar ambil gambar..memang tempat ni sangat cantik untuk memgambil gambar..corak bangunan dia memang english styles.. jauh dari pencemaran..setelah penat jalan dan tengok2 kawasan yang bahagian depan..kami bergerak ke bangunan seterusnya..di bahagian belakang..jumpa CLOWN..so eryna dapat belon satu..happy dia..





Alamak tetiba aku dengar anak aku macam xcited semacam..rupa2 nya dia nampak tempat mainan.."Merry go around"..mengelapar nak naik jugak..mulut tak payah nak cakap lah..duk membebel sambil menjerit2 suka and xcited...aku malas nak singgah maklum lah..satu token RM2 tapi nak main perlukan 2 token..main pulak sekejap aje..bagi aku membazir..Eryna mengelapar tapi aku paksa dia dan dukung..sanggup dicubit dan dipukul..hahaha..bila dipikir..kedekutnya aku..pastu kitorang pergi tengok permainan tangkap itik..semua base on luck..tengok si penjaga tu pun dah tak jujur..kebanyakan itik kat dalam kolam semua ditanda 0..yang tanda no.3 diorang sembunyi kat dalam bakul..tipu betul..

lepas tengok org yang main itik tanpa faedah tu,.aku, husband dab bb naik bangunan ..tengok bangunan dari atas,..kat sini baru rasa udara yang sejuk..nyaman dan best..masa ni eryna dah penat..jalan tak nak..masuk stroler pun tak nak..juast nak duduk atas lantai..after amik gambar guna handphone.kami turun..dan singgah kejap kat playground..puaskan hati eryna yang naik mainan..suka dia..

lepas tu kami teruskan perjalanan ke "Japanese House" ..naik buggy..seronok..tapi sampai destinasi..penat tak boleh nak cakap..rumah Japanase tu atas bukit ...jauh ke dalam tapi kami seronok..eryna yang kepenatan tido ajer.kat rumah ni boleh pakai kimono..dengan sewaan RM20..kalau aku bawak kamera..mahu aku try baju kimono tu..after dah puas..kami balik dan terus memandu pulang ker rumah..Good Bye Bukit Tinggi..mungkin suatu hari nanti kami datang lagi..