.

Korang Klik..saya akan Klik balik..just inform me K

Saturday, November 6, 2010

Percutian yang singkat di Bukit Tinggi

Semalam (5.11.2010) bersamaan Hari deepavali..aku, suami dan bb pergi ker ....BUKIT TINGGI>>>...satu percutian yang mempunyai pemandangan bangunan yang cantik..ni 1st time kitaorg pergi dan TANPA dirancang...demi mengelakkan dari di ganggu oleh bunyi mercun,....hahahha..kami melarikan diri ker Bukit Tinggi sebab jalan ker Genting sangat Jammed....pemandangan dan reka bentuk bangunan sangat cantik..English style, tempat yang nyaman..kami plan nak tido sana tapi..biik hotel..mak aih..mahal giler ...satu malam 450++..itu bukan murah beb...baik aku jalan cuci mata ajer...



Kawasan dia tak terlalu luas tapi banyak gambar yang boleh disnap..tapi malangnya kami tak bawak kamera..maklumlah tak dirancang..bagi pengemar ambil gambar..memang tempat ni sangat cantik untuk memgambil gambar..corak bangunan dia memang english styles.. jauh dari pencemaran..setelah penat jalan dan tengok2 kawasan yang bahagian depan..kami bergerak ke bangunan seterusnya..di bahagian belakang..jumpa CLOWN..so eryna dapat belon satu..happy dia..





Alamak tetiba aku dengar anak aku macam xcited semacam..rupa2 nya dia nampak tempat mainan.."Merry go around"..mengelapar nak naik jugak..mulut tak payah nak cakap lah..duk membebel sambil menjerit2 suka and xcited...aku malas nak singgah maklum lah..satu token RM2 tapi nak main perlukan 2 token..main pulak sekejap aje..bagi aku membazir..Eryna mengelapar tapi aku paksa dia dan dukung..sanggup dicubit dan dipukul..hahaha..bila dipikir..kedekutnya aku..pastu kitorang pergi tengok permainan tangkap itik..semua base on luck..tengok si penjaga tu pun dah tak jujur..kebanyakan itik kat dalam kolam semua ditanda 0..yang tanda no.3 diorang sembunyi kat dalam bakul..tipu betul..

lepas tengok org yang main itik tanpa faedah tu,.aku, husband dab bb naik bangunan ..tengok bangunan dari atas,..kat sini baru rasa udara yang sejuk..nyaman dan best..masa ni eryna dah penat..jalan tak nak..masuk stroler pun tak nak..juast nak duduk atas lantai..after amik gambar guna handphone.kami turun..dan singgah kejap kat playground..puaskan hati eryna yang naik mainan..suka dia..

lepas tu kami teruskan perjalanan ke "Japanese House" ..naik buggy..seronok..tapi sampai destinasi..penat tak boleh nak cakap..rumah Japanase tu atas bukit ...jauh ke dalam tapi kami seronok..eryna yang kepenatan tido ajer.kat rumah ni boleh pakai kimono..dengan sewaan RM20..kalau aku bawak kamera..mahu aku try baju kimono tu..after dah puas..kami balik dan terus memandu pulang ker rumah..Good Bye Bukit Tinggi..mungkin suatu hari nanti kami datang lagi..



2 comments:

siti_Zueirah said...

wah bestnya...kt situ rupannay yg leh pkai baju kimono...nanti nak gi sana lah..

SueZ said...

G lh zue..tp g jln ajer tau tay..hneymoon g lagend water chalet best