.

Korang Klik..saya akan Klik balik..just inform me K

Saturday, November 24, 2012

Lebihi HAD!!!!! Stress and Tak Iklas OK!!!

Ni luahan aku untuk minggu ni wahai diary....


Minggu ni terlalu banyak beban kat kepala ni...

benci dan serabut rasa....

aku bukan robot...aku tau aku punya tugasan yang perlukan aku siapkan segera gara2 cuti bersalin dan aku harus kejar dateline....tapi kenapa kecik2 punyer problem mesti suh aku follow up...apa guna hire staff jka ia masih AKU>>>>> belajarlah untuk percaya staff yang lain boss>>>>


kadang2 aku penat....kadang2 aku nak nangis.....

tapi mujurlah cinta hati aku sudi dengar luahan hati aku walaupun teguran dan nasihat dia agak keras .... tapi aku tahu...niatnya supaya aku belajar dan belajar lagi untuk menjawab...tapi


aku memang bukan pandai menjawab...aku tak pandai protes....


Ya Allah ...permudahan urusan aku....dan aku bersyukur punya Keluarga yang menyejukkan hati di kala sampai rumah....walau aku sebenarnya sangat PENAT...........

LUV u my heart....>>. abg , eryna and ZARA



Sunday, November 18, 2012

Suez...minat bisnes online kembali????

ucakkk................

salam diary ku....

semenjak dua menjak stress kerja banyak,....rasa nk duk umah and buat online bisnes membuak2....

rasa nk berdikari dan dapatkn hasil tanpa tunggu akhir bulan....

so...dengan lafaz Bismillah....suez telah mulakan bisnes Shaklee dan SNE produk...

kenapa 2 produk ni?

sebab suez guna utk diri dan keluarga...dan kesan nya memang terbukti...

So apa lagi..jom terjah ker blog supplement suez 

----> http://supplimentsuez.blogspot.com/

Sunday, October 28, 2012

Didik anak berfikir dan ini cara saya

salam,dan selamat hari raya korban ramai yang tanya and cakap anak saya bijak berkata dan fikiran cerdas. ya,saya akui ,Eryna memiliki kepintaran untuk berkata2 dan bertindak kadangkala seperti kanak2 yg sudah dewasa berbanding umurnya. dan ini cara dan rahsia saya. #setiap apa yang dia lakukan atau kita suruh dia lakukan,terangkan kebaikan,keburukan dan prinsip "penerangan". #terangkan ganjaran dan kelebihan sesuatu secara jujur dan tak perlu kaitkan dengan mentos sesuatu cerita. #jangan menipu kerana bila dia tahu kamu menipu dan dia kecewa. #berikan perhatian bila dia bercerita. dan suez pasti,setiap ibu punyer cara tersendiri.

Monday, October 22, 2012

First day working........it really tension and mess

hari ni masuk jer office, kerja dah menunggu....tapi tu memang plan nak buat..


tapiiiiiiiiiii


tapiiiiiiiiiiiii


Ya Allah......

banyaknyer kerja2 side yang menganggu task I...................


Ape lah yang korang buat before this???????????

Please give me my own space to work............thank youuuuuu

Sunday, October 21, 2012

60days OVER...working life start tomorrow.......

Salam....


Adui....rasa belum bersedia...BOSS saya tak ready lagiiiiiiiiiiiiiiiii....

Sayang dan berat hati nak tinggalkan si kecik ni...Cik Zara Nur Adelia....



dan jugak kakak....Cik Dhya Nur Eryna...

 


esok mummy kerjaa......


uwaaaa

Saturday, October 20, 2012

today 20.10.2012 My Besday......Old according number but Young in actual

Holaaaaaaaaaaaaa



Its my besday........

Happy besday to me.
Happy besday to me...
Happy besday to meeeeeeeeeeeeee...........

harapan hanya satu...Semoga diri ku terus sihat untuk menjaga orang disekelilngku agar sihat juga........

Monday, October 15, 2012

Aku Khalifah di Bumi Allah............


Dah lama aku tak menjenguk diary ku ni...sangat busy sekarang sebaga seorang Isteri kepada Suami, Mummy kepada Anak-anak , Pekerja kepada sebuah syarikat dan Anak kepada seorang Ibu. Semua perlukan komitmen dari aku yang kadang2 tewas dan putus asa...

Segala kemanisan , rasa cinta , kasih sayang ,,  dugaan , cabaran , perlu aku tempuhi selagi aku bergelar khalifah di bumi Allah ini...dan semua manis dan pahit tentang kehidupan inilah yang mengajar kita erti mensyukuri dengan nikmat Allah dan menerima Qada' dan Qadar Allah dengan hati yang tulus...


 Jadi....tak mau banyak soal kenapa aku macam ni dan macam tu..aku mahu amalkan doa ni..

***Doa mensyukuri Nikmat Allah***Surah Al 'Ahqaf ayat 15

Maksudnya : 15) "Wahai Tuhanku, ilhamkanlah daku supaya tetap bersyukur akan nikmatmu yang engkau kurniakan kepadaku dan kepada ibu bapaku, dan supaya aku tetap mengerjakan amal soleh yang Engkau redai; dan jadikanlah sifat-sifat kebaikan meresap masuk ke dalam jiwa zuriat keturunanku. Sesungguhnya aku bertaubat kepadamu, dan sesungguhnya aku dari orang-orang Islam (yang tunduk patuh kepadamu)".

dan untuk tenangkan hati kita dari tak tenang...kawan sekolah aku - Sofiyyah nasihatkan amalkan zikir yang biasa atau Surah Toha...lagi bagus satu surah baca atau ayat 1-5. Ayat ni pun boleh baca untuk lembutkan hati Anak2 yang tak nak Solat atau diri kita yang tak nak Solat...yer lah, kita manusia...rasa Malas tu sentiasa ada...


Maksudnya:
  1. Taa. Haa.
  2. Kami tidak menurunkan A-Quran kepadamu (wahai Muhammad) supaya engkau menanggung kesusahan.
  3. Hanya untuk menjadi peringatan bagi orang-orang yang takut yang melanggar perintah Allah.
  4. Al-Quran diturunkan dari tuhan yang menciptakan bumi dan langit yang tinggi.
  5. Ia-itu Allah Ar-Rahmaan,yang bersemayam diatas 'Arasy.

dan of course untuk eratkan kasih sayang suami isteri....amalkan jugak ayat ini...





 


Maksudnya:

(Walaupun demikian), ada juga di antara manusia yang mengambil selain dari Allah (untuk menjadi) sekutu-sekutu (Allah), mereka mencintainya, (memuja dan mentaatinya) sebagaimana mereka mencintai Allah; sedang orang-orang yang beriman itu lebih cinta (taat) kepada Allah dan kalaulah orang-orang yang melakukan kezaliman (syirik) itu mengetahui ketika mereka melihat azab pada hari akhirat kelak, bahawa sesungguhnya kekuatan dan kekuasaan itu semuanya tertentu bagi Allah dan bahawa sesungguhnya Allah Maha berat azab seksaNya, (nescaya mereka tidak melakukan kezaliman itu).


Sejak akhir2 ni...badan letih dan stress...bila stress , syaitan selalu duga kita...

Semoga aku tabah membesarkan anak aku , Eryna yang ada Exzema dan Zara, still small but I believe she have a big heart and Strong....I'm proud be Mummy for this 2 Angel from Allah....Amin..

Tuesday, August 21, 2012

21hb hari ni....esok dh ward...for 2nd child.

Tik tok tik tok dh hampir waktu bersalin..utk anak kedua. Hari ni hari last teman eryna main sblm era berpantang bermula..besok dh kena admit untuk prepare ceaser if hr ni tak der tanda 2 bersalin lagi..harap2 hari ni ada peluang bersalin normal..semogaAllah membantu ku bersalin dengan mudah dan kami berdua selamat...dapat jumpa eryna dan suami lagi serta sedara mara lain. Kawan kawan tolong doakan yg terbaik utk kami...

Saturday, August 4, 2012

poom poom panggggg...mercun dh bergema walau br separuh bln puasa...

Salam ramadhan semua..

Dh tak sabar nak raya kah?suez x der excited terlebih tahun ni sebab jangkaan nak bersalin 2-3 hari lepas raya,jd sambutan ala kadar je lah..beli untuk eryna ajer tahun ni,untuk ahli baru yang bakal melihat dunia pun ada beli sikit2..untuk big boss pun tak beli apa2 sebab dia pn tak nak beli.

Lagipun raya tahun ni tak pasti dapat jenguk kg halaman ker tak sebab dh dekat due kn..doctor kat PPUM tak bg balik kg.Katanya baik berehat ajer disini. Tapi hati suez lompat2 nak blk sebab setahun sekali jer blk kg..yg paling nak jumpa mak lah..adik2 ada jumpa sebab cuti sekolah memang diorang turun KL or Suez turun Johor rumah adik kt sana.

Kt area rumah suez ni dh mcm nk raya utk bdk2 yg suka main mercun ni..nk pecah bgnan sebab duk main dalam bangunan..bayangkan gempaan dia..fuhh kalah perang.camnor lah klu beranak dan pantang kt sini..tak tidur lh sikecik.sini raya sebulan..maknanya mercun sebulan lh..tu yg duk pikir.mungkin lps kuar hospital terus blk umah mak.

Klu duk sini,bukan setakat tak leh tido,duk nangis ajer lh sbb terkejut.kita yg dewasa (xnk mengalah ngaku tua) ni pun terkejut,aper lg budak kecik.

Apa2 pun semoga perayaan kemenangan tahun ini bermakna buat kita semua..untuk suez of course kehadiran ahli br adalah kemenangan plg bermakna buat kami sekaluarga.

Thursday, August 2, 2012

i m cominghome to blogging

Salam ramadhan and good evening everybody. Its long journey I face and its very old time I didn't update my blog. This year are busy year for Suez. Pregnancy, staff, little princess more active and work load. Alhamdulillah now already Peggy 8.5months, time flies very fast. This time Peggy quite challenging for me becoz of heavy responsibility and time constraint plus eryna more active and exzema problem. New member Will comes soon. Also active and big for me.but everything is ok and syukran to Allah. Will update more after this. See you again my blog .

Friday, March 23, 2012

Kegagalan yg menyakitkan hati

Smlm bagai sejarah pahit bg diriku...
Dimarahi boss sbb aku x bekerjasama dgn sorg staff ni,krn aku x tahu report dia,kerna aku x tahu statusnya...bkn aku x nk amik tahu tp aku dh berusaha...tp dia x respek aku as manager,what should i do???? But boss aku x kira tu semua...aku tau lh tu org bangsa ko...tp aku dh berusaha yg terbaik utk itu...aku dh...arghhhh aku benci kerja dlm org suka buat politic ni...just go to Hell.....aku benci ko ...

Tuesday, February 28, 2012

Tahun 2012 - Tahun rezeki dan tahun tanggungjawab EXTRA

Assalamualaikum dan salam pagi semua...dah lama Suez x update diary ni...sekarang sangat busy dengan kerja2 di pejabat dan jugak dirumah....masa suez amat limited.....oooo tetiba terpikir mahu cuti satu dua bulan..kan best...tak per masa itu akan tiba...sebab suez dah preggy...yeeehaaaa......suka3....boleh rehat lama2......


Eryna pun dah makin bijak dan membesar dengan cepat...cuma sistem imum masih tak kuat...kata org, bila makin besar, daya tahan dia makin kuat...harap2 tak der cepat kena demam lagi...hihihihi.....sekarang kena tumpukan dan uruskan masa kerja dengan betul...terlalu banyak tanggungjwab pada kerja dan kadangkala tanggungjawab kat rumah terabai...mmmm nasib suami amat memahami suez......

ok lah, sarapan dulu sebab nanti nak buat kerja lagi....salam...

Tuesday, January 24, 2012

Pembukaan 2012 - Antara Suka dan Duka

Hai...Ini Mungkin Post pertama selepas wish New year....Aiya...memang post pertama....sudah bersawang blog ku ni....Apa boleh buat...banyak kerja nak wat as freelance account ni.....adhoiiiii.............

Pe kabar rakan2 yang sudi singgah kat blog tak seberapa ni? sampai Nuffnang pun tak sudi letak klan...hohoho...tak per lah, mummy bukan berbelog nak duit ohh  k.............

Actually pembukaan tahun 2012 memang satu kenangan dan takkan ku lupakan...di mulakan dengan kesahihan aku mengandung anak kedua.....hohoho si kecik akan jadi kakak............haish....aku rupa nya tak sedar aku mengandung dah 2 bulan...bukan main aku pakai losyen mustajab ingat kan aku dah themukkkk.....rupa2 nya berisi.....ni belum tambah dengan makan nenas, teman Eryna Xray, Eryna pijak2 perut dan tak pantang makan, naik roller coaster dan mainan kat genting..padahall terpampang.."pregnancy X"....aish...doakan anak saya sihat yer kengkawan....dalam happy2...ader kesedihan yang berlaku....


Iphone3 suez "dikebas" orang....suez sayangkan sangat telipon tu...itu gift Husband untuk Suez dan jugak banyak kenangan pembesaran Eryna dalam phone tu...dari belum boleh merangkak sampai lah dah dewasa pandai cakap ni....memang sadis giler.....Suez berdoa setiap hari moga org tu pulangkan telifon untuk sekejap pun tak per, transfer semua gambar dan video termasuk contact, nak amik balik ...amiklah sebab Suez dah ader phone baru.....terutama kepada Staff dan pengunjung SPAD PUTRAJAYA yang yang datang pada 2 january 2012.Please lah pulangkan sekejap phone tu pada Suez.

So setakat ni dulu update cerita terbaru...sebab suez nak buat kerja....kerja dan terus bekerja.......waktu pagi2 cam nilah idea datang dan motivasi ader banyak.....

Selamat tido kengkawan....

Tuesday, January 3, 2012

2012 - Nothing special yet for SUEZ....

Assalamualaikum semua kawan2 blogger...lama tak update kat sini...sekarang sangat busy sebab dah tutup tahun 2011- bermakna suez nak kena standby untuk audit....2 company plak tu...account pun belum ready lagi...uwaa  stress....

untuk tahun 2012 ni...Suez tak der azam baru...sebab apa yang berlaku dan bakal berlaku..kita lalui sahaja lah yer.....

so ...sebagai penutup tahun 2011...jom layan gambar suez p holiday dengan adik2 suez dan jugak kelaurga mentua Suez...

 ni adik2 Suez adan anak sedara bersama se kecik suez...bawak p genting
 Ha...si kecik yang suka bergaya
 Suez plak yang macam badut...hahahha
 adik lelaki yang sangat nakal
 di melaka-..sesi bersama keluarga husband....dan boboiboy....kegemaran eryna
 ni mak mentua dan ipar2 ku...
 suez dan si tecik...eryna
Walid dan eryna....


So...sini saja lah..nanti free update lagi...