.

Korang Klik..saya akan Klik balik..just inform me K

Wednesday, March 10, 2010

Bubur nasi..MASAKAN PERTAMA UNTUK ANAKKU..

Sabtu(6.3.10)..hari pertama aku dan husband tercinta masakkan bubur untuk pemata hati kami..DHYA NUR ERYNA..dan masuk 6 bulan dia..masa yang sesuai untuk bekalkan makanan tambahan..2 minggu lepas, nurse ddah ajar aku cara nk masak makanan bayi..agak ringkas and berguna untuk ibu pertama cam aku..so..aku dan suami buat resepi ikut nasihat nurse and jugak survey kat internet..banyak resepi..macam2 bubur bayi rupa2 nyer..kat sini nak tulis resepi bubur hari pertama baby eryna..
2 Sudu Beras..
1 Sudu kecil ikan bilis..
Sedikit Carrot potong dadu
Mula2 kami masak nasi..sampai kembang...dalam hampi 1 jam and masukkan carrot and rebus lagi setengah jam..pastu basuhkan ikan bilis untuk buang garam..masin tak elok untuk bayi.and then rebus jap ikan bilis.pastu kami blend sampai hancur nasi bersama carrot and ikan bilis..if letak ikan bilis dalam nasi..bau dia agak hanyir..seeloknyer jgn campur..blend nasi bersama carrot and blend asing ikan bilis..sedap.

No comments: