.

Korang Klik..saya akan Klik balik..just inform me K

Friday, October 28, 2011

Jalan - Jalan Cari Makan : Sup Urat Ketin (Sup UK)

Sempena hari Deepavali...cuti kan..selepas puas berkurung sebab bunyi mercun dan risau nak kuar sebab budak2 India duk baling mercun dalam lif and orang lalu lalang...so lepas rasa keadaan reda sikit, kami pun kuar lah....

So kami plan nak pergi kedai Sup Urat Ketin (Sup UK) sebab on the way nak p melawat baby baru anak kawan encik Suami, So, kami p lah kedai Sup UK , al-maklum lah masuk paper kan..aper2 yang masuk paper or internet ni, sure kami terjah punyer...

 Ni lah kedai dia...nampak cantik tapi kalau deko kat dalam di ubah jadi lebih menarik, mesti lagi sedap mata memandang...
So, kami order lah menu utama...Sup Urat Ketin...di samping menu lain yang dah tersedia, tunggu cebok ajer...kami amik 2nasi, ikan pari bakar dan siput sedut (peberet Eryna siput ni)..
 Ni lah dia Sup Urat Ketin..tapi bukan nak cakap lah kan..dalam paper bukan main duk kata sedap...tapi apa yang I rasa, tak sedap pun..tawar dan dia nyer Urat Ketin tu tak der rasa langsung...tawar...macam Urat tu p rendam air panas sahaja tak nak bagi berlemak or berketul...Sup dia pun biasa.....sedap lagi Sup Tulang Daud Merah depan Flat aku....serius tau...
Extually, yang paling sedap kedai ni adalah asam ikan bakar...sorry picture tinggal tulang ajer, sbb x sempat snap terlalu sedap...hahaha ,asam dia memang SUPERB...sedap....seput sedut pun boleh tahan lah...sedap jugak cuma terlebih pedas...So keseluruhan...yang paling sedap...Ikan Bakar dan asam nyer..buka Sup Ketin tu..
Sekian...

No comments: