.

Korang Klik..saya akan Klik balik..just inform me K

Tuesday, August 9, 2011

Apabila pasaran US(New York) jatuh, apa jadi pada ekonomi dunia?

Semalam ,kalau korang perasan , kecoh Wall Street New York sebab kejatuhan yang paling teruk dalam sejarah bila industri Dow Jones menjunam jatuh 634.76 point.

Sekarang semua investor dah takut melihat perkembangan ekonomi US yang perlahan, peningkatan masalah hutang dan pelbagai factor lain.

jadi , apa kejadah saya wat entry ini? Ini bermakna kemungkinan untuk harga minyak mentah, gas asli dan bahan komoditi lain ada change lah nak turun harga..harap2 goment kita wat turun lah harga minyak yer...takkan naik pandai, turun tak pandai yer idak? duit gaji bukan selalu naik selari dengan kenaikan harga minyak and barangan asas..lagipun, harga minyak sekarang dah jatuh, kejatuhan yang paling rendah di dunia..

harga minyak dh jatuh 6% sejak semalam, sekarang dah jadi $81.31 setong, tak silap masa bulan mei, harga setong $100, lepas tu naik turun naik turun...ha sekarang dah $81.31 (243rm lebih kurang)...jadi apa lagi yang ditinggu oleh goment yang saya hormati...

pikir2 kan lah...

notakaki: jgn ekonomi meleset majikan wat pembuangan pekerja sebagai alasan plak..

3 comments:

ade2mama said...

pdam muke!!!!
ari2 nk kaya-raye xleyh jgk heeeeh..

ala biase la tu..law xbuat..cmne nk byr gaji..kew nk gaji ckit sorg?/
lalaalaalal

ummu muhammad said...

stuju!

SueZ said...

hahaha..pandai jer kamu ade2mama...eh saya pun ada2mama dan 2papa...belah husband ada 1mama, 5papa(expapa 4org kot)...