.

Korang Klik..saya akan Klik balik..just inform me K

Wednesday, August 24, 2011

Siapa nk tahu rahsia menambah 15tahun untuk hidup kita?


Hehehehe...lai lai...lai...ko laiii.......

Korang nak tahu rahsia tak? ada satu kajian telah di jalankan oleh American Journal of Clinical..Mereka menyarankan untuk mengamalkan 4 cara kehidupan yang sihat iaitu :-


* memakan diet Mediterranien
* tidak morokok
* bersenam sekurang2nya 30minit sehari
* kekalkan berat badan ideal..iaitu 18.5 -25

Apa macam? ada bran?

Kajian ni menyimpulkan bahawa jika kita follow 4 step di atas, kita boleh tambah usia kita sebanyak 15tahun untuk wanita dan 8.5 tahun untuk lelaki..jadi tunggu apa lagi...Jom amalkan...

Tapi kalau dah nk ajal, apa boleh buat...Allah dah rancang semua untuk kita

Note : Al Fatihah untuk sepupu saya yang meninggalkan dalam kemalangan baru2 ni..

2 comments:

Firdnurjue said...

Thanks for tips k sue..hik3

ade2mama said...

idup mati di tgn tuhan...

abis..aku ny da la kcik..nk diet lgy kew????
ayooooo
heheeh