.

Korang Klik..saya akan Klik balik..just inform me K

Thursday, April 21, 2011

EMAIL 1MALAYSIA (1MY)

Hohoho..heboh kan pasal ni..Email satu Malaysia..satu alternative untuk galakkan hubungan Kerajaan dan Rakyat..semua rakyat Malaysia beumur 18 tahun layak memohon...

Jadi sebagai rakyat malaysia..kamu boleh lah guna email ini..tapi bagi aku, aku dah ader email..so tak yah lah banyak2...Pm kita kata, dengan email 1Malaysia ni , kita boleh guna sebagai pusat sehenti kerajaan seperti periksa bill online dan bayaran online...pembangunan web untuk sesiapa sahaja masyarakat mahupun syarikat...so...sapa nak boleh apply...Mahal ni pelaburan..RM50 million...mati pun lum tentu aku dapat angka ni...dengan ini, semua bill kerajaan akan dhantar pada anda..MYeG apa yang tinggal untuk peranannya?mmm tapi bagus jugak..tahu secara cepat saman ka, cukai ka, apa2 kah..hihihi

Kebimbangan saya, adakah ia selamat.., data2 kita siapa yang sinpan dan terjamin kah? sedangkan ada pihak mengatakan security Malaysia pernah dipecah masuk..pikir2 kan..50 juta ok...

Persoalan saya adalah mengenai ini, dapat dari XXXX blog, (saya cari kat website Tricubes x upload lagi):

Of interest is the ‘Emphasis of Matter’ in the external auditor’s report on Tricubes:
Without qualifying our opinion, we draw attention to Note 2 (b) of the notes to the financial statements. The Group incurred a net loss of RM3,346,752 and the Company recorded a net profit of RM653,582 for financial year ended 31 March 2010 and as of that date, the Group’s and the Company’s accumulated losses amounted to RM16,520,722 and RM4,938,227 respectively. These conditions indicate the existence of material uncertainties which may cast doubt on the Group and the Company’s ability to continue as a going concern. The ability of the Group and of the Company to continue as going concerns depends upon the securing of viable contracts and continued support of bankers, creditors and shareholders.
Hmm, how did they select a group that is clouded with “material uncertainties” that may cast doubt on its ability “to continue as a going concern”?

Fikir fikirkan dan selamat beramal...

No comments: