.

Korang Klik..saya akan Klik balik..just inform me K

Friday, July 29, 2011

Bila Orang Giler Internet!!!!!

Zaman sekarang ,semua duk giler ker internet....nasib baik orang2 yang duk pendalaman and kampung tak giler internet....Aduyai...terutamanya, Facebook dan Twitter....Aduyai...celik mata facebook....bukan update status pun, baca status orang pun jadi lah.....Tunggu bas..Tweet tweet....last2 bas kemana..tweet tweet ke mana....

Pastu, yang minat berblogging pun dah jadi habit dah..tak update blog pun wat, blog walking....kan kan? tambah kenalan katakan...Aku pun sama, aku ni terjah jer semua blog cuma tang nak tinggal jejak tu malas bebenor, baca blog aku suka....

Yang aku tak puas hati pasal facebook ni, dia dah lah tak bagi duit kita update, sebalik nya banyak mencuri masa kita yang sepatutnya buat benda lain yang lagi berharga dan berfaedah....Ada yang sanggup tangguh makan ni, konon nak balas komen kawan2 dan update status, pastu yang tak layan anak sebab facebook ni, tak buat kerja sebab facebook...pastu ader jugak yang duk cipta macam2 page ni..tapi faedah..haprak ...kenapa, sebab cipta pages macam2 kutuk Najib, kutuk Astro, Boikot TV3, mahu itu mahu ini tapi ader ker pages korang tu tarik perhatian orang yang kamu sasarkan?...aduyai..pening aku...pastu yang dah jadi mak bapak ni, sebab facebook, anak keluar rumah, makan sampah pun tak sedar..syiok sangat facebook...mmm aper lah...

Bab blog, aku suka orang yang berblogging ni sebab dia syer ilmu...bukan macam facebook, mandi pun dibagitau..nak tido pun di bagitau..blog ni bagus sebab banyak info kita tau..cuma aku tak puas hati sesetengah blog, yang update ntah aper2 lah, tapi orang yang duk komen tu beratus2...bukan sebab entry yang bagus tapi tumpang glamer lah tu...kuang kuang kuang2...kome duk komen2 entry dia, dia syiokkkk $$$$ Masyuk..kome ader? yang blogger terasa tu, lantak ler..aku cakap pada realiti...aku tengok, kome duk komen2 kat entry, ader dia balas...mmm ader lah perasan satu dua dia balas, yang lain...mmmm habuk pun tarak...

Ok lah, cukup luahan hari ini,, bukan ku jeles sebab korang glamoresss...ku cuma tak suka sebab cara tu sebenarnya membazir masa orang yang duk follow kamu jer, input Tarak...


Maaf semua, selamat Berpuasa minggu hadapan...

Jom sertai XPlayOpera

4 comments:

syariza09 said...

yehhhh...sokong!!!!kekadang mmg malas nk masuk blog glemer2 ni, patah hati =(

SueZ said...

betul2...glamer kan main, taip kat google keluar nama blog tapi isi macam hampas nyior...

PORUMAN said...

sejutu... sejak aku start blogging, byk bende bru yg aku tau... ape x nye, bile nak update blog aku jarang post bende2 yg personal.. sekali skala adela...aku minat nak post bende2 yg aku suke dan aku fikir nak simpan dlm blog...

ade2mama said...

hahaaaha,,
btol2:)
fb ny..e adik angkt pown nk bgtaw..fb sng cite jakun!!!!
hehehe
blog ny best kongsi2 ilmu..pastu leyh tulis byk2:)
fb tulis byk2..pnjg2..kne bhan heheh